Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Guidetti aktuell mot Turkiet

Foto: TV4

ABU DHABI. John Guidetti kan få debutera för Stoke mot Crystal Palace redan på lördag. Nu kan han bli aktuell i landslagstruppen mot Turkiet den femte mars.
- Gör han bra prestationer som alla andra spelare så är han aktuell, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Efter massvis med rykten och spekulationer blev John Guidetti klar för Stoke City. Det betyder att vägen mot landslaget kan fortsätta. 21-åringen var på väg att slå sig in i den svenska EM-truppen 2012 innan den dåligt stekta kycklingen gav Guidetti en infektion som höll honom borta från spel i 18 månader. Erik Hamrén fick frågor om John Guidettis vara eller icke vara i landslaget under pågående januariläger.

- Gör han bra prestationer som alla andra spelare så är han aktuell. Jag vill inte spekulera i det. Låt honom få chansen att komma igång och spela, det är det första. Gör han det så är det stort, det är en tuff grej för vilken spelare som helst. Jag vill inte lägga någon stress på det hela, fortsätter Hamrén.

Kommer du leta upp en TV på lördag och se Stokes match mot Crystal Palace?
- Vi får se om han spelar, det vet vi inte och jag har fokus på det här nu. Jag kommer se honom senare med de matcher som blir. Jag hoppas han ska få komma igång och få mycket matchtid och få prestera förhoppningsvis som han gjorde innan skadan.

Kan du se en risk med att stannar på för hög nivå, sett till att han gjorde det väldigt bra i Feyenoord och holländska ligan och att han nu stannar i Premier League?
- Det kan jag inte svara på. Väldigt svårt att bedöma hans nivå eller status just nu.

Erik Hamrén pratade med John Guidetti efter att det klev klart att han skulle lånas ut till Stoke.
- Han såg fram emot att få komma dit och förhoppningsvis få mycket speltid också. Han kändes riktigt laddad. Frågor du honom så får du nog samma svar, oavsett när du frågor. Om han har varit sjuk i en månad också. Han är alltid redo.

Publicerad 2014-01-16 kl 11:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons