Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Guidetti irriterad på svenskar: "Får inte lov att säga vad man vill"

Foto: Scanpix

John Guidetti och Zlatan Ibrahimovic.

John Guidettis dröm är att bli världens bästa fotbollsspelare.
I en intervju med The Guardian riktar han kritik mot sitt hemland:
- I Sverige är det inte accepterat att ha en sådan dröm, säger han.

För en vecka sedan gjorde John Guidetti Premier League-debut när han hoppade in i Stokes match mot Crystal Palace. Nu har The Guardian gjort en stor intervju med den svenske anfallaren som bland annat är irriterad på svenskar.

- I Sverige får man inte lov att säga bra saker om sig själv. Du får inte lov att drömma. Folk brukade fråga mig: ”Vilken är din största dröm?” Jag ville bli världens bästa fotbollsspelare. Det var min dröm. Men i Sverige är det inte accepterat att ha en sådan dröm. ”Vem tror han att han är?” sa folk. ”Han borde sluta snacka.” Men vem är någon annan att säga att jag inte får lov att drömma? En dröm är en dröm, det är inte alltid en dröm blir sann, men om jag får önska mig något så är det min högsta dröm. Jag vill inte ha en pool full av godis. Jag vill bli världens bästa fotbollsspelare, säger Guidetti.

Den svenske anfallsstjärnan berättar även att hans vänner har föreslagit att han borde öppna en blomsterbutik när han slutar med fotbollen.

- Vi skulle kalla butiken för Flowers for Doubters (Blommor för tvivlare) och skicka blommor till alla som har tvivlat på mig. Alla som har tvivlat på mig har inte förstått att de har pushat mig. Blommorna skulle vara som ett tack för hjälpen, säger han innan Zlatan Ibrahimovic kommer på tal.

- Zlatan? Tro mig, på senare tid har folk börjat tycka om honom. Men förut tyckte ingen om honom. Så här är det: i Sverige får man inte lov att prata om sig själv på ett bra sätt. Men man kommer alltid att ha folk som tvivlar på en, folk som säger att man inte är tillräckligt bra och att man inte får lov att göra si eller så. Och jag tycker om att prata. Jag säger som det är, det som jag tycker. Jag åkte till Holland och sa att jag skulle göra 20 mål, och jag gjorde det. Du skadar dig och blir borta i två år och så ser du folk som säger: ”Han är ingenting.” Det är ”blommor för tvivlare”. Människorna som säger att man inte kommer att lyckas – ni kommer att få äta upp era ord.

Publicerad 2014-01-25 kl 14:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons