Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Guidetti: ”Kommer att döda mig själv i sommar”

Foto: Scanpix

John Guidetti är fast besluten att komma tillbaka till toppformen och planerar att köra stenhårt i sommar.
- Om jag måste köra yogapass eller käka nån speciell alg, vad vet jag. Jag bryr mig inte, jag gör vad som än krävs, säger han till tidningen Match.

För drygt ett år sedan lekte fotbollslivet för John Guidetti. Skyttekung i Feyenoord dit han var utlånad från Manchester City, och landslagsdebuten var avklarad. Sen åt han den nu famösa kycklingen och en tung skadeperiod inleddes. En tid som han sent lär glömma.

I en intervju med Stadiums tidning Match berättar Guidetti öppenhjärtigt om sin skadetid, och hur han ser på framtiden i Manchester City.

För Guidetti var ovissheten kring hans märliga skada det värsta och han säger att han hellre dragit av korsbandet, trots att det är en allvarlig skada då han i alla fall hade haft något konkreta att förhålla sig till istället för ovissheten kring en nervskada som läkarna hade svårt att ge klarhet kring om han snart skulle vara tillbaka eller om karriären kanske till och med var över.

Han kämpade vidare och tränar nu för fullt i Manchester City.
- Nu ser jag ljuset i tunneln. Nu är det så pass nära Och jag tänker inte stressa heller. Doktorn i klubben har sagt ”Du kommer att bli hundra procent återställd. Vårt mål är att du ska vara helt redo och bara köra från och med nästa år och kriga för din plats här och kriga för att få spela, säger han till Match.

Guidetti berättar att han känner att han har full backning från klubben och att han kommer att få sin chans om han får fortsätta vara frisk och är kvar i klubben – och att City inte vill släppa ut honom i ”skarpt läge” innan han är helt redo.
- Många tror ju ”ah, han är tillbaka nu, han har tränat i några veckor nu borde han spela på topp hos PL-mästarna". Så funkar inte riktigt fotboll, säger han och berättar att skadetiden har fått honom att uppskatta fotbollslivet ännu mer och att han till och med finner glädje i till synes långtråkiga löppass.

Stödet från City till trots så tar han ingenting för givet. Han vet att fotbollsvärlden är föränderlig, och verkligheten kan förändras fort, särskilt när man spelar i en så stor klubb som Manchester City där en ny konkurrent kan värvas när som helst.
- Vi får se hur det blir nästa år, vi får se vilka anfallare de väljer att det ska vara. Det kan bli att jag väljer att gå, det kan bli att jag stannar, säger Guidetti och understryker hur viktigt det är för honom att få spela mycket då han väldigt gärna vill komma tillbaka och få en ny chans i landslaget, något han längtar hett efter.

Och han tror att nästa år kan bli hans år, han planerar i alla fall inte någon lat semester efter säsongen.
- Jag kommer att döda mig själv i sommar. Jag kommer att tänka på återhämtning, men jag kommer att döda mig själv alltså. Om jag måste köra yogapass eller käka nån speciell alg, vad vet jag. Jag bryr mig inte, jag gör vad som än krävs, säger han.

Publicerad 2013-05-10 kl 21:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons