POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Guidetti om kampen för comeback: "Måste hålla för en tvåfotare från Toure"

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

John Guidetti

I fem månader har John Guidetti inte kunnat spela fotboll efter en dåligt stekt kyckling. Anfallaren är nu nära en comeback.

– Det ska vara så att jag klarar av när Yaya Toure kommer med en tvåfotare därbak, säger Guidetti till Sportbladet.

John Guidetti var på väg att spela sig in i den svenska EM-truppen. Sedan kom den mystiska virusskadan, orsakad av en dåligt stekt kyckling. Anfallaren tvingades se EM från sidan och har ännu inte spelat sin första match efter skadan.

– Det har varit ett jävla helvete, säger Guidetti till Sportbladet.

Nu verkar anfallaren vara nära en comeback. Guidetti säger själv i en intervju med Sportbladet att han tränar nästan för fullt och enligt Citys läkare bör anfallaren vara helt tillbaka i mitten av oktober. Han kan springa, skjuta och det enda läkarna vill att han ska undvika är kontaktmomenten och snabba vridningar.

– Jag är helt virusfri, det har jag varit länge, säger Guidetti till Sportbladet.

Problemet har istället varit att bygga upp muskulaturen i låret. Vid den typen av skada tappar man muskulatur väldigt snabbt och är inte den på plats är det lätt att åka på följdskador.

– Det ska vara så att jag klarar av när Yaya Toure kommer med en tvåfotare därbak, så mitt knä inte ryker för att min muskel inte håller, säger Guidetti.

Hur framtiden ser ut för anfallaren är inte klart. Guidetti menar att det viktigaste är att få spela, oavsätt om det blir för City eller något annat lag, och ambitionen och drömmarna har inte minskat.

– Sverige möter Tyskland i VM-kvalet, en fantastiskt stor match, det är en dröm att spela VM om två år och den matchen betyder mycket för mig.

Samtidigt talar han även om vikten att inte stressa sig tillbaka och att han vet att U21 och A-landslaget har spelare som kan sköta jobbet.

– Jag har inte missat EM och VM-kval för att komma tillbaka för tidigt, säger anfallaren.

Göran Solders, verksamhetschef på Neurocentrum på Karolinska universitetssjukhuset, säger till TT om sjukdomen:
-Det finns en sjukdom som heter Guillain-Barrés syndrom och kan utlösas av bakterier, en magsjuka som man får av till exempel kyckling.
-Det utlöser en immunreaktion så man får nervrotsinflammation, som ger nedsatt muskelkraft och känsel.

Publicerad 2012-09-18 kl 08:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå