Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Guidetti om Svennis intresse: "Grymt, han är min idol"

Svennis vill ha John Guidetti till sitt Leicester, enligt flera engelska tidningar.
- Grymt, han är en stor idol, säger anfallaren till fotbollskanalen.se.

När Guidetti lämnade Sverige för England sommaren 2008 var det just Sven-Göran Eriksson som plockade in honom till City. Sedan dess har tränaren flyttat vidare och hunnit med att leda såväl Mexikos landslag som Notts County, Elfenbenskusten – och nu senast Leicester i the Championship.

Guidetti är kvar i City och gränsar mellan a-truppens verksamhet och reserverna. Han har debuterat i ligacupen och svarade då för en läcker klackframspelning till brassen Jo.

Fotbollskanalen når honom på väg mot bortamötet med West Ham i reservserien, och 18-åringen verkar nöjd med Svennis intresse, som medierna rapporterat om under måndagen. Ämnet blev aktuellt redan för två veckor sedan då Guidetti berättade om Erikssons uppvaktning i ett avsnitt av Fotbollskanalen Europa i TV4.

Nu ska Svennis vara redo för en ny framstöt.

- Om det nu verkligen stämmer att han vill ha mig, då är det fantastiskt. Han är ju liksom min idol så det vore skitkul. Men jag fokuserar på min fotboll och tar det som det kommer, säger Guidetti.

Tidigare har du berättat att City helst inte vill låna ut dig, hur ser det ut nu?
- Alltså, jag vet faktiskt inte. Men det är ju bara roligt att de visar intresse. Om det blir ett lån får jag höra det från klubben och själv ta ställning till hur jag vill göra.

Men så långt har det inte gått med Leicester?
- Nej, jag vet inte mer än det jag läst och så där. Men jag har folk runtomkring mig som håller bra koll på de där bitarna.

Svennis värvade dig till City – vad fick du för uppfattning om honom som tränare?
- Han är fantastisk som manager och en fantastisk människa. Jag har bara positiva saker att säga om honom. Och Leicester är ett grymt lag. Men jag har det bra här också så det här blir bra oavsett vad, säger Guidetti.

Publicerad 2010-11-01 kl 15:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons