Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Guidetti styr själv vem som lånar honom: "En unik grej i kontraktet"

John Guidetti ska lånas ut under säsongen.
Till vilken klubb bestämmer han själv.
- En unik grej vi har i kontraktet med City, säger Per Jonsson till fotbollskanalen.se.

Enligt holländska medier som Voetbal International ska Feyenoord ha anmält intresse för att plocka in den svenske 19-åringen över säsongen. Samtidigt uppger Sky Sports att Queens Park Rangers i det närmaste gjort klart ett avtal.

Men när fotbollskanalen kontaktar John Guidettis agent Per Jonsson hävdar han att det förmodligen inte blir något klart förrän i slutet av den här veckan eller efter helgen.

- Jag vill inte kommentera enskilda klubbar, och QPR har ju värvat X antal forwards redan. Men det är på tapeten att hitta en lösning just nu. Det stämmer, säger Jonsson.

John har bestämt sig för att lånas ut?
- Det har väl varit aktuellt att få fram en form för det hela tiden. Eftersom City så gärna ville behålla honom nu i somras har väl idén varit att hitta en lånelösning där han utvecklas på ett så bra sätt som möjligt. Det gäller att han får spela matcher och där står vi nu.

Per Jonsson hävdar att det inte råder någon stress, eftersom det finns ett flertal intressenter. Dessutom blir det upp till Guidetti själv att besluta vilken klubb han går till. Varken City eller någon annan kan ”pracka på” honom ett lag han inte vill spela för.

- Vi har en grej i kontraktet som gör ger oss möjlighet att välja klubb på ett väldigt förmånligt sätt. Och det är en ganska unik grej.
- När John gick till Burnley tidigare, till exempel, då var det klubben som bestämde det. Nu kan vi styra över situatonen, säger Jonsson.

Manchester City kan inte komma och säga: Nu ska vi låna ut dig till andraligan på Irland?
- Det kan de såklart säga, men det är ändå vi som fattar beslutet.

Publicerad 2011-08-16 kl 18:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons