Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Guidettis nästa steg - stannar i England: "Allt tyder på det"

Foto: Scanpix

Italien verkar vara uteslutet. John Guidetti smider planer på en utlåning – och riktar siktet mot Premier League.

- Allt tyder på England, säger agenten Roberto Di Fanti.

För nio månader sedan hade den svenske landslagsanfallaren maximal otur. Han åt illa tillagad kyckling och följden blev en virusinfektion som satte sig på en nerv och stoppade honom från spel. EM-äventyret i Ukraina fick ställas in och en lång rehabilitering tog vid.

Nu närmar sig dock Guidetti resans mål. På måndag möter Manchester Citys U21-lag Reading och enligt presschefen Simon Heggie kan 20-åringen finnas med på planen då.

- Jag pratade precis med John, han är redo och vi får se om han spelar. Han känner sig helt klar, sade Heggie till fotbollskanalen.se på fredagen.

Samtidigt pågår en mer långsiktig förberedelseprocess kring forwarden. Trots att han så sent som i höstas skrev på ett treårskontrakt med City förväntar sig de flesta att nästa steg i karriären ska ske någon annanstans. Precis som förra säsongen, i Feyenoord, lär ett lån vara det hetaste alternativet.

- Redan i somras hade vi de planerna och det fanns en färdig överenskommelse med Siena. Då pratade John med David Platt (Citys vd) och bestämde sig trots allt för att stanna, säger Guidettis italienske representant Roberto Di Fanti till Radio Blu.

Enligt honom ska det i nuläget vara mer eller mindre bestämt att flytten går till en annan Premier League-klubb.

- John är tillbaka från skadan och letar efter ett lag, men jag tror att destinationen blir i England. Allt tyder på det. En flytt till Italien skulle kunna vara aktuell för säsong, säger De Fanti.

Egentligen har Guidetti en svensk agent, Per Jonsson, som ansvarar för att hitta klubbalternativ åt honom. Men denne har ett samarbetsavtal med De Fanti och har sanktionerat att han sköter vissa av de internationella kontakterna i samband med transferfrågor.

Publicerad 2013-01-12 kl 09:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons