Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

"Hade vunnit priset om han var vit"

Foto: AP

Luis Suárez snuvade Yaya Touré på flera priser - nu går hans agent till attack. 

- Han får inte de hyllningar han förtjänar, säger Dmitri Seluk.

När priser för årets prestationer delades ut i Premier League under försommaren vann Luis Suárez både spelarnas och journalisternas pris som årets bästa spelare i England. Nu går Yaya Tourés agent Dmitri Seluk till attack.

- Om han var vit skulle han helt säkert ha vunnit ett av de topputmärkelserna, säger Seluk till The Times. Jag vill inte prata för mycket om rasism eller politik inom fotboll men han får inte de hyllningar han förtjänar. 

- Yaya har tre gånger i rad vunnit utmärkelsen årets spelare i Afrika, men det är annorlunda med de andra utmärkelserna. Jag håller med José Mourinho när han säger att den bästa spelaren borde hämtas från mästarlaget. Jag har stor respekt för Suárez och Gerrard men vad Yaya gjorde från sin mittfältsposition klarar inte så många av. Vilket var det bästa laget? Manchester City! Vem var Citys bästa spelare? Touré. 

Touré gjorde 20 mål från sin mittfältsposition och var med det bäste målskytt i Manchester City före Sergio Aguero.

När Cristiano Ronaldo hämtade hem Ballon d'Or i början av året slutade Yaya Touré på en elfte plats och ivorianen börjar misströsta. 

- Han är en aning uppgiven kring hela situationen. Messi är en av de bästa spelarna genom alla tider och jag respekterar Ronaldo och Ribéry. Yaya respekterar alla spelarna. Men det är svårt för en afrikansk spelare att vinna det priset. FIFA måste ändra vissa saker.

Tourés lagkamrat Samir Nasri håller med Seluk.

- Om han inte var afrikan skulle alla säga att han är den bästa mittfältaren i världen.

Publicerad 2014-07-12 kl 13:21
Annons
Annons
Annons