Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

"Har fått höra att Zlatan ska spela"

Foto: SCANPIX

Zlatan Ibrahimovics första match i Manchester United-tröjan sker troligen på svensk mark.
Det mesta pekar mot att den svenske stjärnan debuterar mot turkiska Galatasaray på Ullevi i Göteborg på lördag.

Den 1 juli blev det, efter en längre tids spekulationer, klart: Zlatan Ibrahimovic fortsätter fotbollskarriären i den engelska storklubben Manchester United. 34-åringen fick dock förlängd semester efter sommarens EM och följde inte med på Uniteds försäsongsturné till Kina. Han ser därmed ut att få göra sin allra första match i den röda tröjan i Sverige.

- Det är en ära. Jag är en väldigt liten del i detta, men det är jättestort att ha signerat ett avtal med United som kan innebära att Zlatan kommer hit, säger Affe Akbari, grundare och vd för arrangörsfirman Akbari Sport & Evenemang.

Han tillägger att det aldrig går att garantera att en viss spelare deltar i en uppvisningsmatch av den här karaktären.

- Men det vi har fått höra av United är att Zlatan ska spela. Alla indikationer vi har fått är att han är med i truppen.

Med Zlatan som dragplåster och två europeiska storklubbar på planen räknar Akbari med fullsatt på lördag. Det skulle innebära cirka 40 000 åskådare, som betalar kanske 500 kronor per biljett - i runda slängar alltså 20 miljoner kronor i intäkter.

Hur mycket han betalar för att få topplagen att spela på Ullevi vill Akbari inte berätta. Avtal med klubbarna förbjuder honom att avslöja sådana detaljer.

Men det måste ju gå runt om du fyller arenan?
- Jag pratar inte om siffror, men det är klart att om det är fullsatt så går det runt.

Redan nästa vecka väntar nytt stormöte på Ullevi: Arsenal-Manchester City.

Förberedelserna inför matcherna har pågått länge, omkring ett år. Möten och förhandlingar har varit tuffa. Konkurrensen är hård.

- De här lagen får kanske upp till hundra anbud per år, varav kanske tjugo är seriösa. Sedan väljer de ut två eller tre parter att jobba med och gör 4-5 matcher, säger Akbari.

Prisläget på biljetter och arenornas storlek i Norden är det stora problemet.

- Arenor i andra länder kan ta 70 000-80 000 åskådare, medan vi här i Sverige får nöja oss med 30 000-50 000. Så arenorna är dubbelt så stora och biljettpriserna ligger 2-3 gånger högre.

Publicerad 2016-07-28 kl 12:10
ENGLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER