Hattrick av Adebayor

Det var Emmanuel Adebayors dag på Ewwod park i mötet mellan Blackburn och Arsenal. Adebayor gjorde hattrick och Arsenal vann med 4-0.

Inför matchen mot Blackburn hade Adebayor hittills inte gjort mål i Premier League, men nu lossnade det.

Van persien gjorde Arsenals första mål redan efter åtta minuter och Adebayor gjorde sitt första precis innan halvtid då han nickade in ett inlägg från Denilson.

3-0 gjorde Adebayor på straff efter att Warnock fällt Eboue och i sista minuten avslutades målskyttet när togolesen rundade Paul Robinson i Blackburns mål och satte sitt tredje och Arsenals fjärde mål för dagen.

Blackburn-Arsenal 0-4 8', 0-1, Van Persie; 45', 0-2, Adebayor; 81', 0-3, Adebayor (straff); 90', 0-4, Adebayor

Publicerad 2008-09-14 kl 09:57