Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Helsingborg jublar över Celtic: "Det var vad vi helst ville"

Lotten föll precis som Helsingborg ville.

På skotska Celtic.

- Det var vad vi helst ville, säger sportchefen Jesper Jansson till fotbollskanalen.se.

 

När MFF förra året slog ut Rangers ur det europeiska cupspelet fick svensk fotboll ett kvitto på att skotska klubbar går att rå på. Det dubbelmötet var också något som Jesper Jansson hade färskt i minnet när han hoppades att Helsingborg skulle slippa BATE Borisov, FC Basel, CFR Cluj och Anderlecht i den sista kvalrundan till Champions League.

- Vi kände ju på förhand att vi skulle kunna slå alla de lag vi hade möjlighet att lottas mot. Men både ur sportslig och publik synvinkel känns det spännande med Celtic. Vi är nöjda, säger han till fotbollskanalen.se.

Jansson pekar på att den grönvita klubben är så pass stor att den renderar i massivt supporterintresse och en förmodat fullsatt hemmamatch – samtidigt som Johan Mjällby och Mohamed Banguras gäng inte är lika starkt som under fornstora dagar på planen.

- Vi har inte sagt att våra chanser är störst mot dem eller att vi skulle vara favoriter, däremot är Celtic en klubb vi vet mycket om. Visserligen är den överlägsen mästare i Skottland, men samtidigt vet vi att det är en liga som allsvenskan definitivt kan mäta sig med.

Att Celtic inte fått upp rytmen med inhemskt ligaspel ännu ger också ett svenskt plus i kanten.

- Sedan har de en brittisk stil på laget och vi hoppas att vi kan hantera det på ett bra sätt.

Publicerad 2012-08-10 kl 12:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons