Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Henrik Larsson berättar om tiden i United - ångrar en sak

Premier League

Henrik Larsson spelade i Manchester United i tre månader år 2007.
I efterhand ångrar han att det inte blev en längre sejour.
- Om jag hade gjort det tror jag att de hade erbjudit en förlängning, säger han till Sky Sports.

Foto: Bildbyrån.

Den tidigare svenske storspelaren Henrik Larsson representerade klubbar som Celtic, Barcelona och Manchester United under sin aktiva karriären. För Sky Sports berättar han om tiden i Manchester United, och han minns hur han fick sitt erbjudande från klubben.

- Jag kommer ihåg att vi spelade en match mot Kalmar och kom tillbaka till Olympia. Tränaren vi hade vid tillfället var Stuart Baxter och han har kontakter överallt. Han tog mig åt sidan när vi kom till Olympia och sa: ”Henrik, kan du tänka dig en tid i United”. Jag sa: ”Vad?”. Han sa: ”Jag fick ett samtal från chefsscouten och han frågade om du kan ansluta till dem på ett tre månader långt låneavtal”. Jag var väldigt glad över att den möjligheten dök upp. Men jag sa till honom: ”Jag måste besluta det med min familj”. Men redan då hade jag beslutat mig, för om de verkligen ville ha mig så skulle jag gå dit, säger han till Sky Sports.

ANNONS

När Larsson ser tillbaka på tiden i klubben, och sin aktiva karriären, är det ett enda val som han önskar att han gjort annorlunda. Att stanna än mer än de tre månader, januari 2007 till mars 2007, som låneavtalet med United sträckte sig över.

- Det enda jag ångrar i min spelarkarriär är att jag inte stannade hela säsongen. För om jag hade gjort det tror jag att de kanske hade erbjudit en förlängning. Men problemet var att jag lovade Helsingborg att komma hem, samtidigt som jag ville att barnen skulle ha en plats som de kunde kalla "hemma".

Han har också bara gott att säga om United.

- Det var en av de bästa klubbarna jag varit i.

Publicerad 2020-02-26 kl 10:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto