Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Henry vill tillbaka till Arsenal: ”Jag skulle älska det”

Thierry Henry var en av Arsenals största stjärnor under succéåren runt millennieskiftet. Han saknar klubben.
- När jag kommer dit känns det som att jag är hemma, säger Henry.

När Arsenal dominerade den engelska fotbollen runt millennieskiftet var Thierry Henry närmast ostoppbar på topp. Fransmannen var en del av det lag som säsongen 2001/02 gick obesegrade genom Premier League.

Henry spelar nu i New York Red Bulls, men säger att han aldrig riktigt lämnade Arsenal. I en intervju med Reuters förklarar han hur mycket han älskar Londonklubben.

- När jag kommer dit känns det som att jag är hemma. Det är en stor familj och jag blev ett fan av klubben. Jag vet hur det var att slå Manchester United, jag vet vad det betydde för fansen att möta Tottenham. Jag visste allt det, det lär man sig inte på ett eller två år. Du måste andas och leva Arsenal för att förstå det, säger Henry.

Fransmannen vill väldigt gärna återvända till klubben på något sätt.

- Jag skulle älska det. Jag hoppas att jag en dag kan komma tillbaka, jag älskar klubben och vill ge tillbaka lika mycket som jag fått, säger han.

- Jag har skojat om att bli materialare eller vattenpojke, jag bryr mig inte, jag vill bara komma tillbaka en dag. När vet jag inte, men jag vill tillbaks.

När det gäller dagens Arsenal är Henry särskilt imponerad av Jack Wilshere, den 19-årige mittfältaren som gjort bra ifrån sig under Wenger.

- Jag är inte förvånad, för jag visste att killen var talangfull, men han ser mognare ut än jag trodde han skulle vara vid det här laget. Han är bra med bollen och är inte rädd för att sätta dit foten.

Publicerad 2011-03-01 kl 18:13

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER