Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Het Olsson utan brådska: ”Inte varit så bra sedan 2012"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Given i laget, hyllad för insatserna och med ett utgående kontrakt.
Jonas Olsson, 32, är i ett guldläge.
- Så länge jag spelar och är i den här formen så känns det inte bråttom för min del, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

I november 2014 orkade Jonas Olsson inte med besvären och smärtorna i hälsenan längre och lade sig på operationsbordet. 15 månader senare inser mittbacken att han gjorde rätt – för nu är han tillbaka i toppslag i ett lag som går bra försvarsmässigt. Efter WBA:s seger mot Everton i lördags hyllades Olsson av Alan Shearer i BBC. Ovanpå det har svensken fått mycket beröm i de engelska medierna för spelet i klubblaget, och då inte bara för lördagens insats. 

- Det är givetvis kul, nu har det bara blivit ett mål under säsongen även om det kanske borde ha varit mitt mot Everton om han (Rondon) inte bröstat in bollen och det har varit en del nära lägen och då har det blivit lite mer fokus på mig som mittback. Sedan har vi ofta spelat bra mot de större lagen och då blir det ofta fokus på vårt spel, säger Jonas Olsson som numera är helt given i Tony Pulis elva.

- Sedan jag fick chansen mot Arsenal i höstas har jag spelat och det är nog tuffare konkurrens än det varit någonsin under mina år i klubben med McAuley, Evans och sedan Chester som värvades in för stora pengar, så därför känns det extra kul att jag spelar. 

Efter operationen förra vintern så var Jonas Olsson tillbaka i träning och spel i mars men det tog ytterligare tid innan han kände sig hundra och det var mer inhopp under våren innan det .

- De säger att med senor så kan det ta upp till ett år innan allt satt sig igen och det har känts riktigt bra efter försäsongen. Jag har tränat ordentligt och det är vad som behövs och jag känner mig frisk och i bra form.

Kände du någon rädsla över att du inte skulle komma tillbaka i samma form?
- Jo, det har jag ändå gjort, jag hade några tuffa år där och det finns ingen garanti när man skadat senor. 

Jonas Olsson är inne på sista året på kontraktet med WBA och kan egentligen skriva på för en ny klubb redan nu.

- Mitt kontrakt går ut i sommar och vi har pratat en del, vi är inte nära men jag känner ingen stress. Jag kör på och trivs här och kan tänka mig en förlängning men har ingen brådska. 

Vad är det ni inte är nära kring, ersättning, längd eller både och?
- Det är en förhandlingssituation och jag vill inte gå in på vad det handlar om men det är väl sådana saker det brukar handla om.

Hur länge kan du vänta?
- Jag har verkligen ingen brådska. Så länge jag spelar och är i den här formen så känns det inte bråttom för min del. Trots allt fyra månader kvar. Känner ingen stress av det och har inte svårt att koncentrera mig på matcher och träningar.

Vad betyder managern Tony Pulis?
- Jag trivs väldigt bra under honom och vill gärna fortsätta under honom. Han passar oss som klubb och får ut väldigt mycket av laget och det känns som om vi har en bra trupp.

Är Allsvenskan och Sverige ett alternativ?
- Det känner jag inte nu, jag vill stanna ute ett tag till när det går så bra. Jag gillar Allsvenskan och har spelat där när några år och det känns som att det är ännu bättre kvalitet men den finns kvar.

Agenten Martin Dahlin har jobbat Jonas Olsson sedan tiden i Landskrona Bois och sedan via Holland och NEC Nijmegen och därefter WBA sedan 2008.
- Vi ligger i förhandlingar med WBA och Jonas har några ytterligare alternativ och det är roligt att se hur uppskattad och respekterad han är i England efter sina år i Premier League och vi är inte oroliga över att hitta en bra lösning, säger Dahlin.

Förutom att Jonas Olsson är inställd på att spela vidare utomlands och troligen i England så hoppas mittbacken på en möjlighet att spela EM i Frankrike i sommar. Redan är det mycket EM-snack i WBA:s omklädningsrum där det finns spelare från Wales, Nordirland och Irland som alla siktar in sig på slutspelet i sommar.

- Det kommer att vara riktigt bra tryck, ett stort mästerskap som alla fans har lätt att ta sig till och dessutom större med 24 lag och det kommer att bli häftigt, säger Jonas Olsson. 

Du har inte varit med i landslaget sedan du blev inkallad efter skador inför mötena med Ryssland och Österrike, måste du vara med i truppen mot Tjeckien och Turkiet i mars för att vara med i kampen?
- Måste vet jag inte, men den truppen som tas ut då är väl till stora delar den trupp som åker till EM. 

Vad tror du om dina chanser?
- Jag känner att om man är ordinarie i Premier League borde man vara med i snacket och vara aktuell. Sedan handlar det om vilka spelartyper man vill ha, den spelartyp jag är har vissa styrkor där man kan försvara och se till att stänga matcher som kan vara bra i ett mästerskap. Sedan är det givetvis så att andra mittbackar har andra styrkor.

Hur mycket hör du av Marcus Allbäck?
- Inte hört något sedan i oktober, inför samlingen då jag var skadad, men det är inget annorlunda mot hur det var när jag var med hela tiden.

Men du var långt ner på listan av mittbackar inför mötena med Danmark i november då man kallade in Milosevic och Helander, eller hur?
- Håller med om det, men min situation i klubblaget är väldigt annorlunda nu än då, sedan är inte klubblaget allt. Det här är den bästa formen jag varit i sedan våren 2012 och förra EM-slutspelet.

I spelaren här ovan kan du se Sporten från i lördags med Olssons mål - som lagkompisen Rondon stal från honom. 

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2016-02-15 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons