Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Hiddink redo för första matchen - van Gaal på väg ut?

Foto: SCANPIX

Den holländske tränaren Guus Hiddink är tillbaka i Premier League när han på annandagen påbörjar sitt andra vikariat i höstens flopplag Chelsea.

Landsmannen Louis van Gaal hänger däremot löst i Manchester United och riskerar sparken vid en ny förlust.

 

Så fort det stod klart att José Mourinho fått sparken Chelsea spreds ryktet att Guus Hiddink var på väg tillbaka till Londonklubben, som han tog över i februari 2009 sedan Luis Felipe Scolari fått sparken.

Den gången var förutsättningarna annorlunda. Laget var fyra, en placering som Hiddink lyckades förbättra till en slutlig tredjeplats. Lagets ägare Roman Abramovitj kunde dessutom trösta sig med en FA-cuptitel.

Inför annandagens hemmamatch mot sjundeplacerade nykomlingen Watford är det regerande mästarlaget inte bättre än 15:e. Upp till serieledande Leicester är det tjugo poäng. Och en plats i nästa års Champions League är långt borta. Londonrivalen Tottenham, i nuläget på fjärdeplatsen som innebär Champions League-kval, är elva poäng före.

Alla slår alla
När Hiddink, som tackat ja till att leda Chelsea säsongen ut, satte sig och räknade kom han fram till att en fjärdeplats trots allt är realistisk. Men då behövs det segrar, vilket i sin tur kräver att lagets stjärnor börjar prestera, något som Mourinho inte förmådde sina spelare att göra tidigare under säsongen.

- Självklart har vi pratat om det som har varit, varför jag är här och anledningen till att det har gått så dåligt, sade Hiddink tidigare i veckan.

Hiddink sade till sina spelare att ta en rejäl titt på sig själva i spegeln och att fundera på vad de kan göra för att bidra.

Hänger på repen
Louis van Gaal gör sin andra säsong i Manchester United och såg ut att ha fått ordning laget som var överlägset i ligan så sent som 2013. Men ligaledningen tidigare under säsongen har förvandlats till en femteplats och i Champions League blev det respass redan i gruppspelet.

Efter sex matcher utan seger är det tre poäng som gäller i lördagens bortamöte med Stoke, som har vunnit mot både Manchester City och just Chelsea på hemmaplan tidigare under säsongen. Annandagen är i England känd som "Boxing Day" och van Gaal liknas vid en boxare som hänger på repen.

Om United står för ännu en svag insats kan van Gaal vara uträknad och inte längre leda laget i mötet med Chelsea på måndag.

- Efter tre raka förluster behöver man vinna. Vi har fokuserat på det, men det är inte lätt, sade van Gaal inför matchen mot Stoke.

 

Premier League

Boxing Day i PL

Publicerad 2015-12-26 kl 10:55

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER