Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Högmo råder supertalangen att motstå lockelsen från Premier League-toppklubbarna

Foto: SCANPIX

Per Mathias Högmo och Martin Ödegaard.

Bland annat Manchester United och Liverpool har visat intresse för Norges supertalang Martin Ödegaard. Men landslagstränaren Per Mathias Högmo råder 15-åringen att nobba jättarna.

När Martin Ödegaard debuterade för det norska landslaget mot Förenade Arabemiraten i augusti blev han den yngsta landslagsmannen i Norges historia. Strömsgodsets 15-åring har tidigare varit och provtränat med Manchester United och hans pappa har träffat företrädare för klubben. Mängder av andra toppklubbar har visat intresse för supertalangen.

Ödegaard, som är en del av Norges EM-kvaltrupp, har nu fått framtidsråd från landslagstränaren Per Mathias Högmo. Den tidigare Djurgårdstränaren menar att den 15-årige mittfältaren behöver tänka på vad som är bäst för hans karriär.
- Det är inte enkelt att säga vad som skulle vara det bästa. Han har två val nu. Antingen går han till en "medel-klubb" som hjälper hans utveckling, som Ajax, eller så går han direkt till en toppklubb, säger Högmo enligt Daily Mail.

- De flesta spelare som väljer det andra alternativet brukar inte lyckas, fortsätter han.

Högmo menar dock att det är dags för Ödegaard att ta nästa steg i karriären och lämna Strömsgodset.
- Han har redan debuterat för landslaget. Men också på klubbnivå måste han ta ett steg framåt, säger Högmo som är full av beundran för 15-åringen.

- Han är en speciell talang.

Publicerad 2014-10-07 kl 22:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons