Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Holloway vill att böter går till välgörenhet: "Vad behöver förbundet pengarna till?"

Blackpools frispråkige manager Ian Holloway tycker att de böter FA samlar in gott kan gå till jordbävningsoffren i Japan.
- Varför kan de inte hjälpa resten av världen? undrar han.

Det engelska fotbollsförbundet utdelar relativt ofta böter - senast till Sir Alex Ferguson för skottens grova sågning av domare Martin Atkinson. Ferguson fick böta 330 000 kronor för sitt utspel.

Blackpools frispråkige tränare Ian Holloway tycker att pengarna gott kan användas till något vettigt, när de ändå samlas in.

- Varför behöver FA (det engelska fotbollsförbundet) pengarna? Vilken rätt till pengarna har de? Varför kan de inte hjälpa resten av världen för en gångs skull, och göra något vettigt med pengarna, säger han enligt ESPN Soccernet.

- När du tänker på vad som drabbar så många människor i Japan för tillfället, kunde pengarna lika gärna gått dit.

Tidigare under säsongen blev Blackpool bötfällda för att inte ha ställt upp med sitt bästa lag mot Aston Villa. Holloway tycker att de 270 000 kronorna klubben fick punga upp med kunde gått till den förre juniortränaren Gary Parkinsons familj. Parkinson är för tillfället paralyserad och kan bara röra ögonen, efter en allvarlig stroke.

- När vi blev bötfällda fick jag klubben att fråga FA om de kunde ge pengarna till Gary Parkinson och hans fru. Det var dit jag ville att pengarna skulle gå, men vi fick inte ens ett svar.

Publicerad 2011-03-19 kl 13:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons