Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Inget El Clásico för engelsmännen – pågår under blackouten

Foto: SCANPIX

Engelsmännen får nöja sig med att se höjdpunkterna från stormatchen El Clásico som spelas i Barcelona den 3:e december. Mötet kolliderar med det långvariga blackout-avtalet.

La Liga-presidenten Javier Tebas tillkännagav under gårdagen att El Clásico-mötet mellan Barcelona och Real Madrid spelas lördagen den 3:e december klockan 16:15, enligt AS.

La Liga-matcherna brukar oftast infalla vid 17-tiden på lördagar men Tebas tror att tittarsiffrorna ökar i Asien om stormötet startar redan vid 16-tiden på lördagseftermiddagen.

Flytten av matchstarten innebär att engelsmännen får nöja sig med höjdpunkter från matchen då mötet infaller under blackouten, med start 15:15 engelskt tid

Det var för några år sedan som FA, Premier League och Engelska fotbollsigan (EFL) beslutade att inga fotbollsmatcher får sändas mellan tiderna 14:45 – 17:15 på lördagar i Storbritannien – det så kallade blackout-avtalet.

Avtalet infördes på grund av att fler supportrar skulle sluta upp på arenor runt om i landet istället för att titta på matcherna hemifrån.

Publicerad 2016-10-12 kl 13:35
ENGLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER