Isak bakom avgörandet - Newcastle på väg mot cupfinal

Ligacupen

Alexander Isak hoppade in mot Southampton.
Då spelade han fram Joelinton till 1-0-seger i ligacupsemin.
"Alexander Isak - sensationellt", skrev Newcastle på Twitter.

Newcastle bortaspelade under tisdagen mot Southampton i första semifinalmötet i ligacupen. Alexander Isak, som tidigare i år gjorde comeback efter skadeproblem, inledde på bänken och fick från sidan se en händelsefattig första halvlek.

Joelinton satte visserligen bollen i mål under första halvan av matchen, men fullträffen blev bortdömd för att bollen tog på hans arm i ett tidigare skede. I andra halvlek fick brassen ytterligare en möjlighet framför öppet mål, men sköt den gången över.

Till slut fick Newcastle utdelning - efter inhopp av Alexander Isak i den 67:e minuten. Svensken tog sig i den 73:e minuten förbi en motståndare ute på högerkanten och spelade sedan fram Joelinton, som fick revanschera sig för sina missar, till 1-0 på St. Mary's.

"Alexander Isak - det är sensationellt", skrev Newcastle på Twitter.

Southampton fick bara någon minut senare in bollen i mål genom Adam Armstrong, men målet blev bortdömt efter VAR-granskning, då bollen träffade spelarens ena hand innan den gick i nät. Därefter tappade Saints sin chans till kvittering efter 86 minuters spel, då Duje Caleta-Car drog på sig sitt andra gula kort och tvingades lämna planen.

Newcastle höll undan och vann med 1-0, vilket innebär att klubben nu har ett bra läge att ta sig till final inför returen mot Southampton på tisdag i nästa vecka.

Efter matchen fick Isak en åtta i betyg av den engelska tidningen The Shields Gazette:

"Briljant framspelning till Joelinton kort efter inhoppet. En matchförändrande inledning från bänken. Missade en chans sent för 2-0", skrev tidningen.

Southampton: Bazunu - Walker-Peters, Lyanco, Caleta-Car, Salisu - Alcaraz, Diallo - Djenepo, Ward-Prowse, Orsic - Mara.

Newcastle: Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Guimaraes, Willock - Almiron, Wilson, Joelinton.