Italiensk poängtrend i England - Mancini pustar ut

Det ska vara italienskt i England. Roberto Mancini inledde med seger i sin debut i Manchester City, 2—0 mot Stoke.

Fabio Capello är engelsk förbundskapten, West Ham har Gianfranco Zola, Chelsea Carlo Ancelotti — och nu finns Roberto Mancini i Manchester City.

Italienskt rakt igenom.

En trend i England som har gett resultat.

Så blev det även i Mancinis debut i Manchester City.

Redan efter en halvtimme i mötet med Stoke fick italienaren jubla då Robinho vrickade fram bollen till Martin Petrov, som från nära håll gjorde 1—0. Även tvåan skulle komma i den första halvleken, då Carlos Tevez höll sig framme.

En drömstart för Mancini. En start som höll i sig i 90 minuter och slutade 2—0.

För Sebastian Larssons Birmingham fortsätter resultaten att gå nykomlingens väg.

Efter 0—0 mot ligaettan Chelsea är Birmingham uppe i tio raka matcher utan förlust och det senaste nederlaget på hemmaplan kom den 26 september.

Trots mållöst var det en chansrik match, där Ancelottis Chelsea var aningen vassare och radade upp heta möjligheter. Branislav Ivanovic, Didier Drogba, Daniel Sturridge och Frank Lampard försökte och mittbacken Alex träffade ribban med en tung frispark.

Hemmalagets chanser var färre, men minst lika farliga.

Christian Benitez gjorde 1—0 i den 33:e minuten — trodde han. Målet dömdes bort för offside. Halvtimmen senare hade Sebastian Larsson en frispark som var nära att borra in sig i Petr Cechs högra kryss, men målvakten gjorde en kanonräddning.

Zolas West Ham, med endast tre segrar på 18 matcher och fyra raka matcher utan vinst, fick en kanonöppning mot Portsmouth. I den 22:a minuten gjorde Alessandro Diamanti 1—0 på straff och med två minuter kvar avgjorde Radoslav Kovac när han nickade in tvåan.

Ligasjuan Liverpool fortsätter med blandade resultat. Efter 0—2 mot Portsmouth ryckte de upp sig och vann hemma mot Wolverhampton, 2—0.

Johan Elmander fick sitta hela matchen på bänken då hans Bolton fick 1—1 borta mot Burnley.

Everton kryssade för fjärde gången i rad. Trots en tung öppning med underläge redan efter 16 minuter mot Sunderland, lyckades Marouane Fellaini kvittera till 1—1 i den 88:e minuten.

Publicerad 2009-12-26 kl 20:32