Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
39v

Jämfördes med "IS-märke" av FA-chef - nu bötfälls Guardiola

Foto: Bildbyrån.

Pep Guardiola visade sitt stöd för den katalanska självständighetsrörelsen.
För det får han böter på över 220 000 kronor.
Det beslutade FA under fredagen.

Manchester Citys tränare Pep Guardiola har under flera matcher i Premier League, med ett litet gult band fäst på jackan eller kavajslaget, visat sitt stöd för den katalanska självständighetsrörelsen. Men det gillades inte av FA, och Guardiola anmäldes till förbundet.

Nu har FA också beslutat sig för att bötfälla Guardiola med 20 000 pund, motsvarande drygt 220 000 kronor. Anledningen är helt enkelt att Guardiola burit en politisk symbol, vilket är i strid med FA:s regelverk. Guardiola har också fått en varning för eventuella framtida övertramp.

I samband med utredningen kring Guardiolas gula band fick FA-chefen Martin Glenn mycket hård kritik för sin jämförelse mellan bandet och religiösa extremism och högerextrema partier.

- Ska vi tillåta någon att bära ett UKIP-märke, någon att bära ett IS-märke? Man måste vara hård så att lokala, regionala och nationalistiska partiorganisationer inte använder fotbollströjor för att representera dem, sa Glenn då.

Guardiola själv menar att det inte rör sig om ett politiskt budskap:

- Det är som med ett rosa band för bröstcancer... Det handlar inte om höger eller vänster, demokrat eller republikan. Om jag har ett rött band är det för folk som har aids. Det handlar inte om höger eller vänster eller politiska budskap. Det handlar om att folk säger: "Det sitter fyra personer i fängelse, och vi vill inte ha dem där". Två av dem är inte politiker, två av dem är aktivister. Så det handlar inte om olika sidor i politiken. Det handlar om människor, sa Guardiola i förra veckan.

Publicerad 2018-03-09 kl 18:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons