POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Jansson hemlighetsfull om petningen: ”Sådant stannar mellan tränare och spelare”

Foto: Bildbyrån

Pontus Jansson är uttagen i årets lag i Championship.
I helgen petades han i Leeds United - men vill inte avslöja varför:
- Han gav mig en förklaring, men det stannar mellan mig och honom, säger mittbacken.

Pontus Jansson är utan tvekan en av de spelare som gjort starkast intryck i Leeds United som slåss om att flyttas upp i Premier League. Ett bevis för det kom på måndagen då Jansson tog plats i årets lag för Championship.

- Ett kvitto för att det gått bra men jag hade inte kommit med där om det inte gått bra för laget och för Leeds som klubb. Klart att det är smickrande och hedrande och det var inte många som visste vem jag var innan jag kom till Leeds förra sommaren. Det är ett bra kvitto, absolut, säger Pontus Jansson.

Men det är inte därför Pontus Jansson är en snackis i framför allt Leeds efter att han blev petad ur startelvan i toppmatchen hemma mot Brighton. Detta trots att Jansson var bäste man på plan i nästsenaste matchen, mot Queens Park Rangers.

Managern Gary Monk talade om att han gjort det som var bäst för laget och de principer han har, och efter det har spekulationerna varit många om att det hänt något.

- Det var tränarens beslut. Får acceptera det, man vill alltid spela men så är det. Fotboll är en tuff bransch och många slåss om platserna, säger Pontus Jansson.

I England finns det spekulationer och med tanke på vad Monk sa om principer så verkar det som om det hände något?
- Det är tränarens beslut, det är bara acceptera det. Vi vann matchen, så antagligen var det rätt beslut av honom, och jag är bara glad att vi vann och tog ännu ett beslut mot Premier League. Hoppas jag är tillbaka i nästa match och får spela den i stället.

Har det hänt något?
- Tränarens beslut helt och hållet, som han sa var det hans sätt att se på det och hans beslut. Jag respekterar det till fullo och vi vann matchen så det kan vi inte klandra han för det. Står bakom hans beslut.

Gav han dig en förklaring?
- Han gav mig en förklaring, men det stannar mellan mig och honom. Sådant stannar mellan tränare och spelare. Jag står bakom det till hundra procent.

Du var inte dig lik på uppvärmningen och på nerjoggandet efter match – varför det?
- Så är det, när man inte spelar är det klart att man är besviken. Man vill spela. Sedan när jag kom hem på kvällen hittade jag glädjen över att vi vann matchen. Glad för lagets skull, men man är alltid besviken när man inte får spela och är man inte det så tror jag inte du kommer någonstans.

Spelar du nästa match för Leeds?
- Ingen aning, nu vann vi så antagligen valde han rätt lag. Jag är redo att kriga när jag kommer tillbaka, nu ska jag göra en bra samling med landslaget.

Publicerad 2017-03-20 kl 19:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå