Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Jansson om fansens kärlek: "Går alltid ut med ett stort leende"

Foto: Bildbyrån

Pontus Jansson har blivit en älskad favorit hos Leeds-fansen. Under torsdagskvällen skrev svensken också på ett treårskontrakt.
- Jag från den första dagen att det här skulle bli en bra flytt för mig, säger svensken till LUTV.

Pontus Jansson kom till Leeds i somras på ett säsongslångt lån från Torino. Fotbollskanalen har tidigare skrivit om att Torino och Leeds när låneavtalet slöts skrev in en klausul in som innebär att Leeds efter 22 matcher måste betala en fastställd summa om 38 miljoner kronor till Torino och att Jansson därefter blir permanent Leeds-spelare. Under torsdagen skrev så Jansson på ett treårskontrakt med Championship-klubben, som jagar avancemang till Premier League.

Svensken stormtrivs i klubben. Och han visste direkt att han ville stanna länge i Leeds.

- Faktiskt sedan den första dagen. För jag visste att det var en klausul i mitt kontrakt som sa att efter ett visst antal skulle klubben köpa mig. Och jag hade en bra känsla när jag kom hit. Jag visste att om jag spelade bra och gjorde några bra träningar så skulle Monk (Garry, tränaren) tro på mig och jag skulle spela. Så faktiskt så visste jag från den första dagen att det här skulle bli en bra flytt för mig, säger Jansson till LUTV.

Pontus Jansson har blivit en enorm publikfavorit i Leeds. Svensken har i det närmaste nåt ikonstatus efter bara ett drygt halvår i klubben. Jansson resonerar själv kring varför fansen tagit honom till sina hjärtan:

- Jag vet inte faktiskt. Klubben är inte samma som den var för fem-sex månader sedan. När jag kom hit så sökte klubben efter något bra. Och jag vet inte, det är bara det här sättet som jag är på planen. Jag spelar med mycket känslor och kanske ser de sig själv i mig på planen. Jag tror att det är vad man kan säga. Men jag vill också säga att jag är väldigt tacksam för det. Varje gång jag går ut på planen så har jag ett stort leende på munnen för jag vet att de älskar mig och det är enkelt för mig att spela när det är så. Jag är väldigt tacksam för det.

Jansson har också fått en egen sång som Leeds-supportrarna brukar sjunga. Svensken minns första gången han hörde sången på läktaren.

- Jag tror det var mot Cardiff borta. Ibland kan du kolla efter den när du är på planen, kanske har de inte sjungit sången den dagen. Varför inte? Så du springer runt och kollar efter den. Alla i Sverige är galna i den nu. De kallar mig "The Magic Man".

Championship

Leeds tabelläge

# Lag S V O F +/− P
1 Norwich Uppflyttning 17 10 3 4 8 33
2 Middlesbrough Uppflyttning 17 8 7 2 11 31
3 Leeds Uppflyttning-kval 17 8 6 3 12 30
4 Sheff.Utd Uppflyttning-kval 17 9 3 5 8 30
5 West Bromwich Uppflyttning-kval 17 8 4 5 12 28
6 Derby Uppflyttning-kval 17 8 4 5 5 28
7 Nott'm Forest 17 6 9 2 7 27
Publicerad 2017-02-03 kl 09:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons