Janssons Brentford föll tungt i måstematchen - tufft läge inför sista omgången

Championship

Pontus Janssons Brentford missade under lördagen en gyllene chans att nå Premier League.
0-1 förlusten mot Stoke sätter klubben i en tuff situation inför sista omgången.

Under fredagen blev Leeds United klara för uppflyttning till Premier League - landslagsspelaren Pontus Janssons tidigare klubb. Under lördagen hade Jansson och hans nya klubb Brentford en gyllene chans att ta ett stort steg mot Premier League. Seger eller ett kryss borta mot Stoke hade räckt för att klubben skulle ha allt i egna händer inför sista omgången.

Det var Brentford som tog kontroll från minut ett men hade svårt att spela fram till de riktigt heta målchanserna. Istället var det hemmalaget som Stoke som i den 38:e minuten satte ledningsmålet genom Lee Gregory.

Större delar av den andra halvleken hade Janssons Brentford spel mot ett mål men laget lyckades aldrig hitta fram till ett kvitteringsmål.

Förlusten innebär att Brentford ligger en poäng bakom West Bromwich på andra- och direktuppflyttningsplatsen - med en match kvar att spela. I den sista omgången ställs Brentford mot jumbon Barnsley samtidigt som WBA möter Queens Park Rangers. En omgång där Brentford behöver ta poäng medan WBA förlorar, då Brentford har betydligt bättre målskillnad.

Resultatet innebär även att Leeds är klara seriesegrare.