Janssons glädje - Brentford skrällvann mot Arsenal i premiären

Pontus Janssons Brentford fick en drömstart på säsongen.
Nykomlingen skrällde mot Arsenal i Premier League-premiären.
- Det är fantastiskt, säger målskytten Sergi Canos till Sky Sports.

Under fredagskvällen drog Premier League-säsongen igång igen. Brentford, med Pontus Jansson som kapten, tog emot Arsenal hemma på Brentford Community Stadium. Arsenal kom till spel utan anfallarna Pierre-Emerick Aubameyang och Alexandre Lacazette, som var borta på grund av sjukdom, och var nära att åka på en mardrömsstart.

Tidigt i första halvlek löpte sig Brentford-anfallaren Bryan Mbeumo fram till ett fint läge, men prickade i stället stolpen. Arsenal hade annars mest boll inledningsvis, men släppte trots det in matchens första mål. I den 22:a minuten tog Sergi Canos avslut i straffområdet och fick se bollen gå i mål till 1-0, vilket stod sig första halvlek ut.

I andra halvan av matchen jagade Arsenal kvittering, men utan lycka. I stället var Brentford fortsatt farligt och Mbeumo fick flera bra möjligheter framför mål. Det var dock inte Mbeumo som skulle få näta nästa gång i matchen, i stället dansken Christian Nørgaard, som i den 73:e minuten skallade in bollen i mål till 2-0. Jansson stod då framför Bernd Leno i straffområdet och hindrade till viss del målvakten från att agera.

Arsenal lyckades sedan inte komma ikapp och fick en tung start på årets säsong. Arsenal slutade i fjol på åttonde plats i Premier League och då var tränaren Mikel Arteta hårt ansatt. Den här kvällens resultat lär därmed inte minska pressen på spanjoren.

Brentford, som är nykomling i Premier League, får i sin tur nu fira en drömstart i ligan.

- Det är fantastiskt. Jag har drömt om att få göra det första målet på den här arenan och de här människorna förtjänar det. Vi förtjänar det. Det är fantastiskt med tre poäng. Nu behöver vi vila lite och sedan kör vi nästa vecka, säger Canos till Sky Sports.

Han fortsätter:

- Det är en otrolig stund. Det är fantastiskt för mig och min familj som har kommit hela vägen från Spanien. Jag har även familj i Spanien som har sett på matchen. Det är ett steg framåt för klubben.