Janssons glädje: Tillbaka efter långa frånvaron

Pontus Jansson, 32, är tillbaka.
I segern mot Southampton gjorde svensken comeback - och spelade sin första minuter under 2023.

Pontus Jansson har en tuff säsong bakom sig. Sedan i början av oktober, 2022 har svensken nämligen bara spelat en minut i Premier League på grund av skadeproblem.

Senaste framträdandet kom i form av ett kort inhopp mot West Ham den 30 december. Men nu är 32-åringen tillbaka på planen igen i ligasammanhang.

När Brentford besegrade Southampton med 2-0 på bortaplan under söndagskvällen blev Jansson inbytt i 78:e minuten. Väl på planen var han med och försvarade hem tre poäng till Londonklubben, som nu ligger på åttonde plats i tabellen.

Fyra minuter efter inhopp hamnade Jansson i fokus. Mittbacken satte sig då ner på planen och höll sig för bakhuvudet, med blodvite på skallen efter en luftduell i samband med en hörna. 32-åringen klarade sig dock i gott behåll och kunde spela klart matchen.

Pontus Janssons kontrakt med Brentford sträcker sig till i sommar, men i avtalet finns en option på ytterligare ett år. Sedan en tid tillbaka har han kopplats ihop med en återkomst i Malmö FF.