Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Janssons raseri mot förra klubben: "Jag bad alla dra åt helvete"

Foto: TT

Torino ville inte behålla Pontus Jansson.
Då rasade svensken.
- Jag bad alla att dra åt helvete, säger han.

Efter två år med lite speltid och i skuggan av lagkapten Kamil Glik skulle det äntligen vända för Pontus Jansson. Torino hade lovat honom ett nytt kontrakt och att han skulle bli en startspelare. Men när lagets nye tränare Sinisa Mihajlovic kom in förändrades allt.

Klubben drog tillbaka kontraktsförslaget och ville inte behålla svensken. Jansson lånades ut till Leeds i The Championship och avskedet med Torino blev inte som han hade tänkt sig.

- Det var tråkigt men jag har försökt att lägga det bakom mig. Vi bytte tränare och system. Min kontraktssituation blev fel, det drogs ut på tiden och till slut drog klubben tillbaka det. Då blev jag förbannad och bad alla dra åt helvete. Sedan blev det som det blev och två dagar senare var jag i Leeds och skrev på där, säger han.

Vem bad du dra åt helvete?
- Det vill jag inte ta här, men jag blev förbannad för att det blev som det blev. Men nu har jag lagt allt bakom mig och personerna jag pratar i Torino har jag en bra relation med. Den enda jag inte har pratat med är tränaren.

Om det gick tungt i Torino så går det desto bättre i Leeds. Förra året slutade laget på trettonde plats i The Championship och när Jansson kom låg man ännu sämre till. Men när den svenske mittbacken nu har gjort sex matcher har laget lyft till elfte plats och fansen har fått en ny favorit.

- Jag har tränat enormt hårt de senaste två åren. Åren i Italien har gjort mig oerhört gott, både som människa och som spelare. Men nu bytte klubben tränare och system och då blev det så här. Men jag har hela tiden känt att om jag bara får spela så kommer jag att visa alla och det har jag fått göra nu i Leeds, säger han.

- Jag har fått en bra start. Kvalitetsmässigt är det högre än vad jag trodde att det skulle vara. Nu har vi inte mött de bästa lagen men lagen vi har spelat mot vill spela fotboll och försöker spela fotboll bakifrån så jag är positivt överraskad. Jag känner mig hemma och trivs fantastiskt bra.

Är det roligare att spela fotboll nu?
- Ja, det är klart. Matcher hela tiden, det går bra och vi vinner. Det är klart att livet leker.

- Det viktigaste är att vi har vunnit fem av sex matcher och sedan att det har gått bra för mig har varit en bonus. Det är väldigt kul.

Än så länge är Pontus Jansson utlånad från Torino men inte så länge till. Mittbacken har en klausul i kontraktet och om han spelar minst 20 matcher så köps han loss av Leeds. 

- Förhoppningsvis blir det ett köp snart. Klubbarna håller på redan nu. Det är kul. 

I förra veckan avslöjades en stor snackis i fotbollsvärlden då Telegraph-journalister hade utgett sig för att vara asiatiska affärsmän och under en tid hade träffat en rad olika betydelsefulla människor inom den engelska fotbollen och filmat dessa med dold kamera.

Leeds ägare Massimo Cellino deltog i ett möte där han pratade om hur man enklast tar sig runt FA:s regler gällande tredjepartsägande, och han erbjöd sig till och med att sälja tjugo procent av klubben för att underlätta för affärsmännen.

Men trots att det blev en väldigt stor nyhet runt om i Europa så hävdar Pontus Jansson att han inte hade en aning om det som har skakat om hans klubb.

- Jag har inte läst det så jag har ingen aning om vad det handlar om.

Du vet inte?
- Nej faktiskt inte. Jag har inte ens hört det.

Publicerad 2016-10-03 kl 20:25
ENGLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER