Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Januzaj: "Spelsystemet gör det svårt för mig"

Foto: Scanpix

Supertalangen, Adnan Januzaj, har den här säsongen haft svårt att ta en ordinarie plats i Manchester United. Själv menar han det till viss del handlar om att Louis Van Gaals spelsystem inte passar honom.

Adnan Januzaj fick ett litet genombrott förra säsongen när han som 18-åring debuterade för United. Det blev till slut hela tjugosju matcher och fyra mål för den unge belgaren.

Den här säsongen har det gått tyngre. Januzaj har inte alls fått samma speltid då Van Gaal oftast använt sig av en mittfälts-diamant, vilket inte är idealiskt för en ytteranfallare som Januzaj.

-Jag spelar helst som nummer tio eller som ytteranfallare. Vårt spelsystemet gör att det är svårare för mig att spela på de positionerna, men det är bara fortsätta jobba hårt, säger Januzaj enligt Daily Mail.

Januzaj ryktades vara på väg att lånas ut från United under transferfönstret, men blev alltså kvar i klubben och ska försöka kämpa om en plats i laget.

Ytteranfallaren säger att den bristande speltiden inte är något problem.

-Ifjol fick jag spela en hel del och den här säsongen har jag inte fått spela lika mycket, men det är okej, jag kommer försöka jobba hårt på träningarna och göra mitt bästa på planen, menar Januzaj.

Januzaj skrev på ett femårskontrakt med United hösten 2013.

Publicerad 2015-02-04 kl 12:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER