Jättebråk när Leeds föll efter sent avgörande i derbyt

Championship

Huddersfield tog en tung seger i Yorkshire-derbyt mot Leeds. Efter det sena avgörandet urartade matchen i skandalscener när ett storbråk involverande tränare, spelare och avbytare bröt ut.

Yorkshire-derbyt mellan Huddersfield och Leeds, båda topplag i Championship, blev riktigt spännande. Efter ett sent avgörande för hemmalaget urartade matchen i skandalscener.

Hemmalaget tog ledningen i den 27:e minuten när Isaiah Brown fläkte sig fram och stötte in bollen. Kvitteringen kom åtta minuter senare när Chris Wood snyggt tog med sig bollen runt målvakten och rullade in 1-1.

Matchen gick sedan mot ett oavgjort resultat. Men i den 89:e minuten fick Michael Hefele fritt läge efter att ett skott styrts i hans riktning och Hefele kunde skjuta segern till Huddersfield.

Hemmalagets manager David Wagner sprang över planen och firade vilt med resten av laget. Något som inte uppskattades av Leeds-lägret och ett jättebråk bröt ut mellan lagen. Spelare, tränare och avbytare var inblandade och det tog flera minuter innan spelet kunde komma igång igen. Både David Wagner och Leeds manager Garry Monk skickades upp på läktaren efter bråket. Varningar delades också ut till Hemmalagets Elias Kachunga och gästernas Liam Bridcutt och Pontus Jansson.

Matchen slutade 2-1 och i och med segern gick Huddersfield om Leeds i tabellen.

Den tidigare ÖFK-mittfältaren Modou Barrow hoppade in för Leeds en kvart från slutet och gjorde därmed sin debut för klubben. Pontus Jansson spelade hela matchen för gästerna.