Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Jonas Olsson: Därför vinner United Premier League

Jonas Olsson är säker på sin sak. Manchester United vinner Premier League.
- De gör det som utmärker en mästare – de tar sina poäng även om de inte har en jättebra dag, säger han till fotbollskanalen.se.

Mer än halva Premier League är spelat och Manchester United leder Premier League, två poäng före Arsenal och med en match mindre spelad. Jonas Olssons West Bromwich Albions stötte på United för några veckor sedan och förlorade snöpligt med 2-1, efter bland annat en straffmiss. Förmågan att plocka hem poäng när man spelar dåligt – det är nyckeln till att United vinner Premier League, säger Olsson.

- Jag tror på United. De gör det som utmärker en mästare. De tar sina poäng även om de inte har en jättebra dag. Som matchen mot oss när jag tycker att vi var bättre än dem i de flesta avseenden, men de kom undan med poängen – och det är ju vad det handlar om.

- Jag trodde ju på Chelsea i början efter deras inledning, sedan har ju de haft det tufft. Men så är det väl. Alla lag har ju någon svacka under säsongen och United har inte haft sin än, och om de får några tuffa matcher så är det jämnt igen. Så det är absolut inte avgjort än – även om jag tror mest på United.

För West Bromwichs del har det gått lite tyngre på slutet, efter en väldigt stark inledning på säsongen. Olsson har varit skadad under två månader och då har laget tappat i tabellen. Just nu ligger man bara tre poäng från nedflyttningsstrecket.

- Vi hade en härlig inledning på säsongen. Sedan kring jul har det gått lite tyngre resultatmässigt. Det kan ju ha varit så att kring jul, om man kommer in i en dålig trend, kanske det är lite svårare att ta sig ur den. Går man in i en negativ spiral kan det vara svårt att vända den.

- Där känner man en skillnad från the Championship. Man blir hårdare straffad för små detaljer i Premier League, som man kanske hade kommit undan med i the Championship.

Olsson är dock tillbaka i laget nu och spelade från start mot Blackburn när laget förlorade med 2-0. Någon vändning kom alltså inte där men Olsson menar att laget ändå är på rätt väg mot ett nytt kontrakt.

- Vi tror ju fortfarande på det vi gör och vi är ju på kurs mot vårt mål, som är att fixa nytt kontrakt – även om vi visserligen är inblandade i nedflyttningsstriden. Vi vill ju givetvis hamna så högt upp som möjligt, men målet har alltid varit att klara sig kvar.

Hur kändes det själv mot Blackburn då?
- Det kändes bra igår, konditionsmässigt också. Inga problem. Det kändes förvånansvärt bra efter att man varit tillbaka i två månader. Den biten kändes bra – tråkigt resultat bara.

Publicerad 2011-01-25 kl 10:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons