Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Jonas Olsson efter 3-0-segern: Ganska nära Premier League

Jonas Olsson är snart tillbaka i Premier League med sitt West Bromwich. På långfredagen tog de ytterligare ett kliv med 3-0-seger mot Leicester.

West Bromwich sejour i the Championship lär bli ettårig. I och med 3-0 mot Leicester är laget riktigt nära uppflyttning och mittbacken Jonas Olsson är givetvis nöjd.
- Det var en viktig vinst, men jag fattar inte hur jag kunde missa öppet mål efter en halvtimme, säger han till fotbollskanalen.se.
Den skämtsamma självkritiken syftar till en nick vid ställningen 0-0 som Olsson satte i stolpen. Men den svärtade samtidigt inte ner glädjen i övrigt efter segern.

- Vi vann i alla fall med 3-0 och nu är vi tolv poäng före (Nottingham) Forest. Det var ett bra steg närmre Premier League. Nu är det ganska nära.

- Forest spelar imoron och efter det är det fem omgångar kvar och vi har väldigt mycket bättre målskillnad så man kan räkna det som tio poäng till godo om Forest skulle vinna imorgon.

Du haltade själv av planen i slutet och tvingades byta, vad hände?
- Det var ordentlig kramp. Jag sträckte mig efter en boll med en kvart kvar och sen släppte det inte. Man blir ju lite orolig då, det är lätt att dra av någonting när man har kramp och då är säsongen förbi. Det var egentligen en försiktighetsåtgärd och jag tror att jag kan spela igen på måndag.

Premier League nästa år, klarar ni er kvar den här gången?
- Det är klart att det är skillnad på ligorna men vi har övertygat riktigt i år. Vi har 82 poäng nu och ifjol hade Birmingham ungefär lika många poäng efter säsongen när de gick upp och det har ju gått väldigt bra.

- Sedan måste vi så klart förstärka när vi går upp också.

Ni har fått håll truppen ganska intakt trots nedflyttningen, är det en fördel?
- Det är en styrka vi har. Vi fick behålla stora delar av truppen när vi åkte ur och det gör skillnad när man har spelat länge ihop. Det var lite av problemet förra året – vi var väldigt många nya spelare.

- Vi har erfarenhet av Premier League och vi vet vad vi gjorde fel senast. Personligen hade jag ingen aning om hur det skulle vara att spela i Premier League, men går vi upp nu så har man i alla fall varit där tidigare.

Publicerad 2010-04-02 kl 20:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons