Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Jonas Olsson förlänger med WBA – blir en av de bäst betalda

West Brom nobbade buden från Premier League. Nu gör man Jonas Olsson, 26, till en av de bästa betalda i klubben.
- Det är en av anledningarna till att jag förlänger, säger han till fotbollskanalen.se.

West Bromwich Albion har rivstartat säsongen i Championship och toppar serien efter sex vinster och två oavgjorda.

Given i laget är svenska mittbacken Jonas Olsson – som nu är på väg att förlänga kontraktet med klubben till och med 2013.
- Det är i princip klart även om det sista inte är riktigt på plats, säger Jonas Olsson.
- Jag har två år kvar och förlänger ytterligare två år. Jag trivs oerhört bra i klubben och har fått en bra deal.

West Bromwich vill fortsätta att bygga kring Jonas Olsson och gör honom därför till toppbetald. Allt för att få honom att stanna i klubben.
- Det är en av anledningarna till att jag vill förlänga och jag känner att de tror på mig, säger Jonas Olsson.

- Jag har fått en viktig roll i laget, det känns skönt och har stöd av nye tränaren (Roberto Di Matteo). Jag känner att jag är en av dem som är grunden i lagbygget.

När han kom till Premier League och West Bromwich förra hösten från holländska Nijmegen var han oprövad och fick ett kontrakt med betydligt sämre lön om laget åkte ut – vilket man gjorde.

Inom kort är det annat läge, då är det inte den sämre lönen längre:
- Så är det med kontrakt i de flesta klubbar i England, och det är klart att det spelar roll nu när jag förlänger. Även om jag bara är 26 år så spelar den ekonomiska biten en roll ju äldre man blir och det är en anledning till att man vill till utlandet, säger Jonas Olsson.
Det talades om att en del klubbar i Premier League ville ha dig – hur nära var det?
- Vet inte, det kändes som om jag gjorde en bra säsong i fjol och en del klubbar var intresserade men det hade nog att göra med den höga prislapp som klubben satte. Ordföranden här vill verkligen behålla de spelare han tror på.

Ingen tvekan att förlänga kontraktet sett till det?
- Jag trivs oerhört bra i Birmingham och med laget. Vi har förhandlat ett tag och med den starten vi fått och med det spelet vi har så vill jag stanna. Givetvis vill jag spela i högsta serien och nu gör klubben en rejäl satsning för att nå dit och jag tror vi har en bra chans att gå upp.

Jonas Olsson slog igenom i Landskrona i allsvenskan 2003 och flyttade till Holland och NEC Nijmegen 2005 och vidare till England i fjol.

Efter ett år då West Bromwich mest krigade i botten är han i ett ovant läge nu:
- I Landskrona, NEC och i fjol var det ingen toppstrid direkt och det är en ny situation att vara i toppen och vara det lag alla vill slå. Det är en ny utmaning för mig som spelare och det är utvecklande.

Hur ser du på landslaget?
- Jag har inte haft kontakt med Roland (Andersson) sedan i våras när jag var skadad. Vi hade mycket kontakt när jag var i Holland. Det finns i bakhuvudet, alla vill spela i landslaget, men världen går inte under om jag inte får spela där. När det kom till att skriva på en förlängning för West Bromwich så spelade det ingen roll.

Publicerad 2009-09-24 kl 12:11
Annons
Annons
Annons