Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Jonas Olsson in i hetluften direkt

Förra säsongen var den roligaste.
Den som börjar i helgen får gärna bli den bästa.
-Fortsätter vi som i våras kan det bli riktigt bra, säger Jonas Olsson.

Som lovar att sköta sig nästa gång han kommer till Stoke.
Premier league kickar i gång i helgen med Jonas Olsson som given ledare i en backlinje i Europas tuffaste liga. Det smäller direkt för Olsson och hans West Bromwich. Mästarna Manchester United kommer till The Hawthorns på söndag.
Och helgen därpå väntar Chelsea borta.

-In i hetluften direkt. Det är lika bra, säger Olsson.

Att han gillar England och dess utmaningar är uppenbart.

-Jag trivs väldigt bra i klubben, med att ha en tydlig roll i laget. Det är absolut min typ av fotboll, säger han.

Tackla, nicka undan, rensa bort? Det också, men mycket mer än så. Mittbacken gillar inte den stämpeln på engelsk fotboll.

-Bara för att det är tempo och fysiskt betyder det inte att det inte är tekniskt. På den här nivån måste du ha både och. Du kan inte vara en back med två vänsterfötter. Även om du fajtas måste du ha grundtekniken och intelligensen och kunna passa bollen. Bara för att det är högt tempo är det inte hjärndöd fotboll, verkligen inte.

Med Roberto Di Matteos "vackra" fotboll nosade nykomlingen West Bromwich på toppen förra hösten. Sedan kom vintern - och raset. Italienaren fick sparken. In kom Roy Hodgson. Misslyckad och hudflängd under sitt halvår i Liverpool.
Föreningen blev lycklig. Olsson är full av beundran.

-Han kom med sin erfarenhet och sitt tänk och skänkte ett lugn. Efter de två första matcherna med honom påpekade han att fortsätter vi så här är det ingen fara. Det gav oss självförtroende. Från dag ett kände vi att han var väldigt inspirerad och glad över att få jobba med oss. Han fick sparken av en storklubb som skulle slåss om titlar och så kom han till oss som låg illa till och visade samma glöd. Det är imponerande, säger Olsson.

Men han har också fått känna på Hodgsons hårda nypor. Efter den stökiga bortamatchen mot Stoke sprack Olssons topplock rätt rejält i spelargången.

Hodgson kommenterade målande händelsen så här för ett tv-bolag:
"En av våra spelare bestämde sig dessvärre för att mäta sin styrka genom att ge sig in i ett handgemäng med en tavla. Jag är rädd att han vann och tavlan gick sönder, vilket är tråkigt."

Stoke gjorde en affär av det hela och anklagade Olsson för att visa brist på respekt för klubben och dess egendom.

-Jag fick böta, betala för nytt glas och ram till lagbilden och fick skriva ett brev och be om ursäkt. Det jag gjorde är inte acceptabelt, men det är sånt som händer i stridens hetta och jag har mina demoner att brottas med.

TT: Vad tror du om den här säsongen?

-Vårt mål måste vara att få nytt kontrakt i år i igen. Det är realistiskt och en underprestation om vi inte klarar det. Med det vi visade i våras under Roy kan det bli riktigt bra.

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2011-08-11 kl 13:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons