Jota hjälte för Liverpool - otäcka scener i matchens slutskede

Diogo Jota blev stor hjälte för Liverpool mot Wolverhampton med matchens enda mål.
Mötet skakades dock av en otäck skada på Rui Patricio i Wolves som blev liggandes i flera minuter efter en kollision.

Liverpool har haft en tung säsong i Premier League och framför allt har laget haft problem på hemmaplan under årets säsong, där man just nu har sex raka förluster i ligaspelet.

Kanske var det därför skönt att man mötte Wolverhampton på bortaplan under måndagen.

Första halvlek var länge mållös men på tilläggstid skulle Diogo Jota, som tidigare spelat i Wolves, bryta dödläget. Ytteranfallaren fick bollen av Sadio Mané och från en position till vänster i straffområdet placerade Jota in 1-0 för Liverpool. Skottet såg dock inte helt otagbart ut för Rui Patricio i Wolves mål som nog grämer sig över att han släppte in bollen.

I andra halvlek skapade båda lagen en del halvchanser, men ingen av dessa resulterade i något mål. Därför blev Jotas mål matchens enda och Liverpool vann därmed matchen med 1-0.

Annars blev matchens sista minuter obehagliga då Wolves målvakt Patricio blev liggandes efter att ha rusat ut i en duell och kolliderat med den egne försvarsspelaren Conor Coady. Patricio blev liggandes i flera minuter på plan innan han till slut lämnade på bår. Han ersattes av John Ruddy.

- Livet är mer viktigt. Vi önskar Rui Patricio ett snabbt tillfrisknande, säger Jota efter matchen till Sky Sports enligt BBC.

Trots segern menar Jota att Liverpool måste förbättra sig i framtiden för att ta ytterligare segrar.

- Vi måste förbättra oss mycket i denna tävling och förhoppningsvis kan detta vara början på en bra avslutning på säsongen, säger han och fortsätter:

- Det var en tuff match och det visste vi på förhand. De gjorde det svårt för oss och vi är verkligen glada över den här segern. Vi har haft problem i ligan och det är något som vi vill förändra.

Liverpools seger innebär att man hakar på i striden om en av de fyra åtråvärda Champions League-platserna, där avståndet upp till fyran Chelsea, som just nu har den sista CL-platsen, är fem poäng efter måndagens seger.

Wolves: Patricio – Boly, Coady, Saiss – Semedo, Neves, Moutinho, Otto - Traore, José, Neto

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson - Fabinho, Wijnaldum, Thiago - Mané, Salah, Jota