Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Julstatistiken: Leicester tar CL-plats och Aston Villa åker ur

Foto: Scanpix/Sportingintelligence.com

Leicester kommer att spela i Champions League nästa år, samt så är Aston Villa dömda till att åka ur Premier League. Det säger den statistiska sammanställning som sajten Sportingintelligence gjort. 

Det är sajten Sportingintelligence.com som publicerat en artikel där man tittat över tabeller från tidigare år under just juldagen. 

Sammanställning har kommit fram till att det är totalt tre lag som under Premier Leagues historia (sedan 1992) lyckats med bedriften att rädda nytt kontrakt, trots att man liggat i botten av tabellen under julen. Men de tre lagen - West Bromwich 2004, Sunderland 2013 och Leicester förra året, hade alla tio poäng innan juldagen. Aston Villa har just nu sju poäng.

"Laget är statistiskt dömda" skriver sajten.

När det gäller toppstriden så säger den statistiska sammanställningen att Leicesters möjligheter att stanna i toppen är väldigt stora. De sex säsongerna har laget som lett tabellen på juldagen också vunnit Premier League. Det enda laget som inte gjort det är Liverpool som säsongen 2013-2014 till slut hamnade tvåa.

Tittar man över alla Premier League-säsonger sedan starten så är det siffror som nog får de flesta Leicester-supportrar att fälla glädjetårar. Laget har statistiskt sett 70 procents möjlighet att bli topp två och hela 95 procents chans att vara kvar på en CL-plats i slutet av säsongen. 

Publicerad 2015-12-25 kl 09:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons