Ligacupen

Manchester City besegrade Arsenal med 3-0 i ligacupfinalen.
Då bärgade Josep Guardiola sin första titel i England.
- Trofén var för Manchester City, inte för mig, säger Guardiola till Sky Sports.

Manchester City kontrollerade till en början matchen med ett stort bollinnehav, men hade svårt att skapa riktigt heta målchanser på Wembley. Det var i stället Arsenal och Pierre-Emerick Aubameyang som var närmast att ta ledningen i matchen efter inspel av Mesut Özil i straffområdet, vilket Aubameyang inte lyckades förvalta på bästa sätt.

Då tog i stället City över kommandot igen. Sergio Agüero mötte i den 19:e minuten en utspark av Claudio Bravo, sprang mellan två Arsenal-försvarare och lobbade in 1-0. Det var hans 30 mål totalt för säsongen och innebär att han för fjärde gången noterar 30 mål eller mer under en säsong under sin tid med klubben i England.

- Vi var inte bra i första halvan av matchen, det var en del misstag. I andra halvlek spelade vi med mer mod och personlighet, vi var enastående, säger Guardiola till Sky Sports.

Manchester City släppte inte till särskilt mycket bakåt och utökade i stället i inledningen av andra halvlek till 2-0. Vincent Kompany höll sig framme i straffområdet efter skott utifrån efter hörna och styrde in bollen i mål. När en annan City-veteran – David Silva – sju minuter efter det mötte ett precist instick i straffområdet och sköt 3-0, så var matcher över för Arsenals del.

City höll undan och vann finalen med 3-0 mot Arsenal, vilket innebar att Josep Guardiola, som gör sin andra säsong i klubben, bärgade sin första titel med laget och i England.

- Det här är viktigt. Vi är så glada, ett stort grattis till alla i Manchester City och våra fans. Den här trofén var för Manchester City, inte för mig, säger Guardiola till sajten.

- Nu koncetrerar vi oss på Premier League, där vi ska försöka vinna våra resterande matcher och även i Champions League, fortsätter han.

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Chambers, Monreal, Xhaka, Wilshere, Ramsey, Özil, Aubameyang.

Manchester City: Bravo - Walker, Kompany, Otamendi, Danilo - Fernandinho, Silva - Gundogan, De Bruyne, Sane - Agüero.