Liverpool föll mot Arsenal - poängrekordet utom räckhåll

Liverpool förlorade borta på Emirates Stadium mot Arsenal med 2-1.
Förlusten innebär att Premier Leagues poängrekord på 100 poäng är utom räckhåll för Liverpool.
- Tyvärr gjorde jag ett misstag och jag tar på mig skulden för det som en man. Nu måste vi gå vidare, säger Virgil van Dijk till Sky Sports.

Liverpool jagade Premier Leagues poängrekord på 100 poäng. Det innebar att man var tvunget att vinna sina resterande tre matcher i Premier League - och först ut var Arsenal. London-laget, i sin tur, jagade Europa League-plats som man inför matchen var sex poäng ifrån.

Liverpool öppnade matchen genom att pressa tillbaka hemmalaget Arsenal, och efter 20 minuter fick man utdelning. Vänsterbacken Andy Robertsons inlägg möttes upp av Sadio Mané som dök upp i ögonvrån på Arsenal-försvaret och petade in 1-0 till Liverpool.

Men ledningen varade inte länge. Tio minuter senare kvitterade fransmannen Alexandre Lacazette. Efter ett sällsynt misstag av Virgil van Dijk rundade Lacazette Alisson i Liverpool-målet och gjorde 1-1.

Precis innan halvtid fulländade Arsenal sin comeback. Lacazette var återigen involverad och spelade fram Reiss Nelson, som fick behandla bollen utan större press i Liverpools straffområde och placerade säkert in 2-1 till hemmalaget.

Liverpool dominerade den andra halvleken och pressade för en kvittering - men gjorde det förgäves. Arsenal försvarade sig kompakt och släppte inte till något mål.

Förlusten innebär att Liverpools jakt på Premier Leagues poängrekord är över. Man kan nu som mest nå 99 poäng - en poäng kort. Arsenal, å andra sida, tog tre blytunga poäng i kampen om Europa-plats. I och med dagens seger är man tre poäng ifrån Europa League-plats och sex poäng ifrån Champions League-plats - dock med en match mer spelad än fjärdeplacerade Leicester och femteplacerade Manchester United.

- Om man kollar på matchen kan man se att fram tills jag gör misstaget till 1-0 gör vi allt rätt som lag, vi spelade bra. Tyvärr gjorde jag ett misstag och jag tar på mig skulden för det som en man. Nu måste vi gå vidare. Vi ska försöka vinna de sista två matcherna, men vi får inte glömma att vi redan gjort en fantastisk säsong, säger Virgil van Dijk till Sky Sports efter matchen.

Arsenal: Martinez - Holding, David Luiz, Tierney - Cedric, Torreira, Xhaka, Nelson - Pepe, Lacazette, Saka.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané.