Målkalas och akrobatik när Aubameyang frälste Arsenal

Akrobatik, målkalas och en comeback värd att minnas.
Mötet mellan Arsenal och Everton var utöver det vanliga där Aubameyang tillslut frälste Arsenal med sitt 3-2-mål på nick.
- Det är alltid kul att göra mål för Arsenal, säger Aubameyang till Sky Sports.

Everton och Calvert-Lewin skulle få en kalasstart på matchen. Redan i första minuten fick Everton en frispark strax utanför Arsenals straffområde. Inlägget studsade på Arsenals Luiz och fram till Calvert-Lewin som elegant cykelsparkade in ledningsmålet.

Men Arsenal skulle kvittera efter ett samarbete mellan inhopparen Bakayo Saka och 20-åringen Eddie Nketiah. På ett inspel från vänster från Saka slog Nketiah till på volley. Otagbart för Pickford i målet. Sakas tionde assist och Nketiahs första ligamål denna säsong. Och bättre skulle det bli. För bara sex minuter senare kom Aubameyang fri efter en genomskärare från David Luiz. Anfallaren med ett säkert skott intill bortre stolpen. Hans 48:e mål i Premier League. Arsenal i ledning!

Klockan tickade upp mot fjärde tilläggsminuten i första halvlek och Arsenal såg ut att gå till halvtid med ledningen. Men Richarlison ville annat. På en skarv från Yerry Mina kastade sig Richarlison fram för att stöta in bollen. Något som han lyckades med. Utjämnat och kvitterat när lagen gick till halvtidspaus på Emirates Stadium.

Om Everton rivstartade första halvlek så ville inte Aubameyang och Arsenal vara sämre. På ett inspel från Nicolas Pépé hoppade Aubameyang högst och nickade in 3-2.

Strax efter målet skedde en otrolig comeback. För knappt fyra månader sedan bröt Evertons André Gomez benet illa i en match mot Tottenham. I den 59:e minuten var han tillbaka på en fotbollsplan i Premier League. Portugisen möttes av stormande hyllningar.

Arsenal låg på för ännu ett mål där Eddie Nketiah skickade iväg ett skott som skruvade sig elegant mot bortre krysset, dock ribban.

Efter fem mållösa tilläggsminuter blåste domaren Stuart Attwell av matchen på Emirates Stadium. I och med vinsten klättrar Arsenal upp på en nioende plats i tabellen samtidigt som Everton blir kvar på en elfte.

Med Aubameyangs två fullträffar idag mot Everton närmar han sig 50 mål i Arsenaltröjan.

- Det är alltid kul att göra mål för Arsenal men jag måste tacka mitt lag också, säger Aubameyang till Sky Sports och fortsätter:

- Jag tycker alla stod för en bra insats idag där samtliga ger 100 procent för att vinna den här matchen.

Arsenal: Leno - Bellerín, Mustafi, Luiz, Kolasinac - Ceballos, Xhaka - Pepe, Özil, Aubameyang - Nketiah

Everton: Pickford - Sidibe, Holgate, Mina, Baines - Sigurdsson, Schneiderlin, Delph, Iwobi - Richarlison, Calvert-Lewin