Liverpool sänkt av målvaktsblunder och solomål - utslaget i FA-cupen

FA-cupen

Liverpool har gjort sitt i FA-cupen.
Merseysidelaget föll mot Chelsea - efter ett klassmål och en tabbe.
- Man måste få fira sådana här ögonblick, säger Chelsea-tränaren Frank Lampard till BBC.

Liverpool föll i helgen med 3-0 mot Watford i Premier League. Under tisdagen ställdes laget mot Chelsea i den femte omgången av FA-cupen. Då föll Merseysideklubben igen.

Chelsea tog ledningen efter 13 minuters spel. Brassen Willian gick på avslut efter att Liverpools Fabinho tappat bollen precis utanför eget straffområde. Willians skott gick egentligen rakt på målvakten Adrian, men han styrde den in i eget mål. 1-0, vilket också var ställningen i paus.

Drygt 20 minuter in i matchens andra akt utökade Chelsea sin ledning. Ross Barkley tog bollen från egen planhalva, avancerade och gick på avslut vid straffområdeskanten. Engelsmannen fick kanonträff, 2-0 var ett faktum.

Liverpool lyckades därefter inte resa sig och matchen slutade 2-0. Liverpool är därmed utslaget ur FA-cupen. Chelsea å sin sidan är klart för kvartsfinal.

- Jag är väldigt stolt. Liverpool är det bästa laget i ligan och vad de gör är otroligt. Så att vi gör en sådan prestation som vi gör… kvaliteten var något extra. Vi vet att vi har en lång väg att vandra, men man måste få fira sådana här ögonblick, säger Chelsea-tränaren Frank Lampard till BBC.

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Rüdiger, Zouma, Alonso - Gilmour, Kovacic, Barkley - Willian, Giroud, Pedro.

Liverpool: Adrian - Williams, Gomez, van Dijk, Robertson - Lallana, Fabinho, Jones - Minamino, Origi, Mané.