Manchester City spelade tio mot elva en hel halvlek hemma mot Leeds.
Då föll de överlägsna serieledarna mot nykomlingen - efter att Stuart Dallas avgjort på tilläggstid.
- Vi gjorde ett misstag på en kontring, säger City-managern Pep Guardiola till BBC.

Manchester City leder Premier League i överlägsen stil och är på väg mot ligatiteln. Inför lördagens hemmamatch mot Leeds hade City bara förlorat tre ligamatcher på hela säsongen - men det skulle bli en fjärde.

City dominerade första halvlek spelmässigt, men Leeds chockade serieledarna när de tog ledningen efter 40 minuter. Patrick Bamford spelade bollen snett bakåt till Stuart Dallas som tryckte till med vänsterfoten från straffområdesgränsen i vänsterinnerläge. Skottet gick in i nät via stolpen bakom Ederson.

Precis i slutet av första halvlek blev Leeds decimerat till tio man efter att Liam Cooper satt upp dobbarna mot låret på Gabriel Jesus. Försvararen visades ut efter VAR-granskning.

City tryckte på för en kvittering i andra halvlek och den kom med kvarten kvar. Bernardo Silva lade upp bollen för Ferran Torres som placerade in 1-1 i straffområdet.

På tilläggstid chockade Leeds på nytt när Stuart Dallas löpte sig fri och placerade in 1-2 mellan benen på en utrusande Ederson. Leeds, som spelade med tio man i en hel halvlek, lyckades därefter hålla undan och besegra de överlägsna serieledarna.

- Vi spelade en väldigt bra match. Målet vi gav dem, in bakom backlinjen, vi var solida och gjorde misstag på en kontring. Vi kontrollerade inte det. Vi skapade inte tillräckligt mycket för anfallarna. Det är en del av spelet, säger City-managern Pep Guardiola till BBC Sport.

Leeds segerskytt Stuart Dallas till BT Sport:

- Det är ett fantastiskt resultat för oss. Det var tufft där ute. Det är svårt nog med elva, tänk inte ens på tio. Vi försvarade väldigt bra och höll dem till väldigt få bra chanser. Vi visste att om vi kunde ha lite mer kyla kunde vi få en chans till. Mot de här lagen får du inte många chanser så du måste vara klinisk. Jag tror jag tog en touch och stängde ögonen.

City toppar fortfarande ligan 14 poäng före Manchester United men har två matcher mer spelade. Leeds tar sig upp på nionde plats efter segern.

Det var kraftigt övertag för City i statistiken med 71-29 i bollinnehav och 29-2(!) i avslut. Effektiviteten räckte långt för Leeds den här eftermiddagen.

Manchester CityEderson - Cancelo, Stones, Aké, Mendy - Fernandinho, Zinchenko, Bernardo - Torres, Sterling, Jesus

LeedsMeslier - Ayling, Llorente, Cooper, Alioski - Phillips - Dallas, Helder Costa, Raphinha, Roberts - Bamford