Chelsea studsade tillbaka från fiaskopremiären - Alonso stor hjälte mot Spurs

Förlust i premiären mot Burnley.
I dag studsade Chelsea tillbaka genom att slå Tottenham på Wembley.

Regerande mästaren Chelsea fick en riktigt tung start på säsongen då man föll i premiären hemma mot Burnley. I kväll reste man västerut i London till Wembley för att möta Tottenham, fjolårets tvåa i Premier League.

Efter knappt 25 minuter kom det första målet i derbyt. Det var Marcos Alonso som snyggt skruvade in en frispark i det högra krysset efter att David Luiz blev fälld strax utanför straffområdet.

Ledningen stod sig till den 82:a minuten, då Tottenham kvitterade till 1-1 efter att Michy Batshuayi olyckligt nickat en frispark i eget mål. Batshuayi hade bytts in bara tre minuter tidigare.

Batshuayi skulle dock få andas ut, för Chelsea skulle ta tillbaka ledningen. I den 88:e minuten sköt Alonso sitt andra mål för dagen från en snäv vinkel efter ett något tveksamt ingripande av Hugo Lloris.

2-1 blev också slutresultatet, vilket betyder att Chelsea får med sig tre poäng hem till Stamford Bridge. Det gör att man nu har samma poäng som Tottenham efter två matcher, då Spurs vann mot Newcastle borta i premiären.

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Dier, Wanyama, Dembele -Eriksen, Dele, Kane.

Chelsea: Courtois - Christensen, Luiz, Rüdiger - Azpilicueta, Bakayoko, Kanté, Alonso -Willian, Morata, Moses.