Leicester vände och vann - Maddison hjälte

Leicester stod för en stark vändning och besegrade Tottenham på hemmaplan med 2-1.
I och med resultatet är "The Foxes" ny tvåa i Premier League.

Leicester öppnade matchen starkast och hade även ett mål bortdömt för offside. I stället var det Tottenham som kunde ta ledningen genom Harry Kane efter halvtimmen spelad. Anfallaren fick bollen klackad till sig från Son Heung-min och kunde, trots en tryckare i ryggen, behålla balansen inne i straffområdet och trycka dit 1-0 till gästerna från London.

Spurs kunde gå till pausvila med 1-0.

I andra halvlek kunde Tottenham utöka ledningen till 2-0 genom Serge Aurier - trodde gästerna i alla fall. Men efter en VAR-granskning bedömdes Son vara offside och målet dömdes bort.

1-1 i bortdömda mål och 1-1 i själva matchen skulle komma med 20 minuter kvar att spela.

Jamie Vardy skickade in bollen i straffområdet, en inlägg som hittade rätt hos Leicesters högerback Ricardo Pereira som kunde trycka in kvitteringen bakom Paulo Gazzaniga i Spurs mål.

Mötet såg länge ut att sluta oavgjort men med fyra minuter kvar av ordinare tid klev James Maddison fram för Leicester. 22-åringen drog till med ett fint avslut utanför straffområdet som letade sig in nere vid stolproten.

Tottenham mäktade inte med en kvittering i slutet utan Leicester kunde vinna mötet med 2-1.

Resultatet innebär att Leicester seglar upp på en tillfällig andraplats i Premier League med elva inspelade poäng på sex matcher. Tottenham å sin sida placerar sig på en femteplats med åtta poäng på lika många spelade matcher.

Leicester: Schmeichel, Ricardo, Evans, Soyuncu, Chilwell, Ndidi, Tielemans, Maddison, Perez, Barnes, Vardy

Tottenham: Gazzaniga - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Winks, Sissoko, Ndombele - Lamela, Son, Kane.