Haaland gjorde hattrick och blev historisk när City körde över Nottingham Forest

Erling Haaland slog till med nytt hattrick mot Nottingham Forest - och den här gången blev han historisk.
Norrmannen är den första att göra nio mål på sina fem första matcher i Premier League.
- Underbart, jag kan inte säga annat, säger Haaland till BT Sport.

Premier League har hunnit till den femte omgången. Då var det dags för Manchester City att ta emot nykomlingen Nottingham Forest.

Den norske stjärnan Erling Haaland spelade från start - och tog närvaro direkt när han tryckte dit ledningsmålet tolv minuter in i matchen.

Knappt tio minuter senare passade forwarden på att öka på sitt målfacit med ytterligare ett mål och hemmalaget hade 2-0 innan halvtimmen var spelad. Båda gångerna assisterades han av Phil Foden.

- Det handlade om att fortsätta göra det vi gjorde i andra halvlek mot Palace, spela, spela, spela, säger Haaland till BT Sport.

Den som trodde att det räckte där fick tänka om. I matchminut 38 fullbordade norrmannen ett äkta hattrick. Förutom att ge sitt City en 3-0-ledning blev Haaland historisk. Han är nämligen den första att göra nio mål på sina fem första Premier League-matcher.

- Det har varit bra hittills, jag klagar inte, säger han.

Det skulle inte gå lättare för Nottingham Forest i den andra halvleken. I minut 50 var João Cancelo framme och såg till att matchen gick till 4-0.

Därefter framträdde en ny målgörare i Premier League-sammanhang - två gånger. 22-årige argentinaren Julián Álvarez nåddes av ett fint framspel från inbytte Riyad Mahrez och klippte till i det vänstra hörnet.

I slutminuterna skulle Álvarez även fastställa slutresultatet, 6-0, och kunde därmed skriva upp sina två första Premier League-mål på mertitlistan.

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Stones, Cancelo - Gundogan, Rodri - Alvarez, Bernardo Silva, Foden - Haaland

Nottingham Forest: Henderson - Worrall, McKenna, Kouyate - Williams, O'Brien, Yates, Lodi - Gibbs-White, Freuler - Johnson