Manchester City körde över Liverpool: "Frustration sammanfattar det hela"

På lördagen övertygade man mot Liverpool och vann med 4-1.
"Klopps lag har ett berg att bestiga för att nå Europaspel", skriver Sky Sports Peter Stevenson.

Manchester City tog emot Liverpool i Premier League.

Tidigare i veckan rapporterades det att Erling Haaland missade torsdagens träning på grund av skada.

Haaland fanns inte heller med när Norge inledde EM-kvalet. Även det på grund av skada. Men det till trots fanns det förhoppningar om att stjärnan skulle finnas med när City tog sig an Liverpool på lördagen. Men det gjorde han inte. När truppen presenterades stod det klart att Manchester City fick klara sig utan sin målspruta. Ersatte gjorde argentinaren Julián Álvarez.

Matchen mot Liverpool var särskilt viktig för Manchester City som vill haka på Arsenal i toppen.

När matchen blåstes i gång var det Liverpool som tog ledningen. Efter dryga kvarten spelad så klippte Mohamed Salah till i straffområdet. Det blev anfallarens fjärde mål på fyra ligamatcher.

Men ledningen stod sig inte länge. Bara minuten senare var Haalands ersättare framme och kvitterade, 1-1. Det blev Álvarez första mål i Premier League den här säsongen. Han assisterades av Jack Grealish.

Vid 1-1-målet firade Manchester City-tränaren Pep Guardiola framför Liverpool-bänken. Spanjoren förklarar varför:

- Jag var glad över hur fint målet var… fråga honom (Klopp) om det var brist på respekt. Tycker du att det var brist på respekt? säger Guardiola enligt The Athletic.

Reportern svarade ja.

- Jag är ledsen för det.

Manchester City fick en drömstart på andra halvlek när Kevin De Bruyne tryckte dit 2-1. Ett inspel från Riyad Mahrez hittade in till De Bruyne i boxen.

"Liverpool stod alldeles för högt upp på planen. Du kan inte ge Mahrez så mycket tid att leverera. Som serverat till De Bruyne", skriver Sky Sports Peter Stevenson.

Sky Sports Adam Bate:

"Liverpools ytterbackar har verkligen kämpat för att klara av Mahrez och Grealish idag. Vilken passning från Alvarez i uppbyggnaden dock", skriver han.

Tio minuter senare kunde Ilkay Gündogan utöka ledningen till 3-1 efter ett avslut i straffområdet. Men det slutade inte där. Jack Grealish, som assisterade till 1-1, kunde även skriva in sig själv i målprotokollet. Ett magnifikt väggspel med De Bruyne gav Man City 4-1.

"Grealish förtjänade det, han har varit briljant", skriver Sky Sports Bate.

I samma veva började Liverpool-fans lämna arenan. Några skanderade "du får sparken i morgonbitti" och syftade på huvudtränare Jürgen Klopp.

"Defensivt var Liverpool överallt och ingenstans. Van Dijks frustration sammanfattar det hela. Klopps lag har ett berg att bestiga för att nå Europaspel", skriver Peter Stevenson.

Manchester City: Ederson, Stones, Akanji, Dias, Ake, Rodri, Gundogan, De Bruyne, Grealish, Mahrez, Alvarez

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Elliott, Gakpo, Jota, Salah