Sergio Agüero sköt City till seger med hattrick

Manchester City skakade av sig säsongens första förlust.
Serigo Agüero sänkte Newcastle med ett hattrick i 3-1-segern.

Manchester City åkte på säsongens första förlust när Liverpool vann med 4-3 förra helgen. Under lördagen var serieledaren tillbaka på vinnarspåret när Newcastle besegrades med 3-1 på Etihad Stadium.

Hemmalaget hade ett stort övertag i den första halvleken. Men serieledaren hade svårt att skapa 100-procentiga chanser. Men efter en dryg halvtimme skulle gästerna få hål på Newcastle. Kevin de Bruyne slog ett fint inlägg som Sergio Agüero med en lätt nicktouch styrde in i det bortre hörnet.

En kvart in i andra halvlek fick City straff efter att Raheem Sterling rivits ner. Sergio Agüero klev fram och satte 2-0 för gästerna med sitt andra mål för kvällen.

Newcastle skulle få kontakt drygt fem minuter senare. Jacob Murphy friställdes med Ederson i City-målet och lyfte kyligt in reduceringen.

Hemmalaget fick sedan en fin chans att kvittera efter en miss av Ederson, men misslyckades. Istället kunde Sergio Agüero punktera matchen med sitt tredje mål för kvällen. Efter ett mycket starkt förarbete av Leroy Sané tryckte argentinaren in sitt hattrick.

Matchen slutade 3-1 och City behåller en tolvpoängsledning i Premier League före Manchester United.

Lagens startelvor:

Newcastle: Darlow - Dummett, Clark, Lascelles, Manquillo - Murphy, Diame, Atsu, Hayden, Shelvey - Joselu.

City: Ederson - Walker, Stones, Otamendi, Zinchenko - Fernandinho, Silva - De Bruyne, Sterling, Sané - Agüero.