Havertz låg bakom Chelseas seger

Chelsea tog tre viktiga poäng i kampen om Champions League-platserna.
Tränaren Thomas Tuchel hyllar Kai Havertz efter matchen.
- Han utnyttjade förtroendet vi gav honom, säger Chelsea-tränaren enligt BT Sports.

Tabellfyran Chelsea tog emot femman Everton i Premier League under måndagskvällen. Det var en viktig match för båda lagen i kampen om Champions League-platserna till nästa säsong.

Kai Havertz fick chansen från start för Chelsea medan Mason Mount förpassades till bänken. Robin Olsen var helt utanför Evertons trupp.

Just Havertz skulle visa sig få en nyckelroll för Chelsea i matchen. Hemmalaget tog ledningen efter en halvtimme när Havertz sköt ett skott som styrde via Everton-försvararen Ben Godfrey in i eget mål.

Med dryga timmen spelad blev Havertz fälld av Everton-målvakten Jordan Pickford i offensivt straffområde. Jorginho förvaltade den efterföljande straffen på bästa sätt fram till 2-0.

Chelsea höll undan och vann med 2-0. Därmed befäster de sin fjärdeplats i Premier League framför just Everton. Nu skiljer fyra poäng mellan lagen.

- Vi förtjänade att vinna. Det var en svår första halvlek, men vi kontrollerade den totalt. I andra halvlek steppade vi upp och skapade en hel del farliga chanser, säger Thomas Tuchel, enligt BT Sports.

Han passar på att hylla landsmannen Kai havertz - som hade en fin kväll i London.

- Jag är väldigt nöjd med Kai. Han utnyttjade förtroendet vi gav honom. han är en spelare som har förmågan att vara en dominerande offensiv spelare, och det visade han.

I och med segern behåller Chelsea den fjärde Champions League-platsen i sin hand.

- Det är ett nöje att vara på sidan och arbeta med det här laget. Alla i klubben gör allt för att vara med och tävla på den här nivån.

ChelseaMendy - Azpilicueta, Christensen, Zouma - James, Jorginho, Kovacic, Alonso - Hudson-Odoi, Havertz - Werner

Everton: Pickford - Holgate, Keane, Godfrey, Digne - Allan, André Gomes - Iwobi, Sigurdsson, Richarlison - Calvert-Lewin