United tappar i toppen efter nytt kryss

Manchester United tappade viktiga poäng i toppstriden efter 0-0 borta mot Crystal Palace.
Målvaktsreserven Dean Henderson räddade United från förlust med en räddning i slutminuterna när Victor Lindelöf var bänkad.

När startelvorna kom visade det sig att Victor Lindelöf petades till förmån för Eric Bailly i Uniteds mittförsvar. Dessutom var målvakten David de Gea helt utanför matchtruppen av personliga orsaker. Dean Henderson vaktade stolparna för gästerna.

Efter tolv minuter kom den första målchansen när Nemanja Matic testade Vicente Guaita med ett distansskott som styrde på en Crystal Palace-spelare. Guaita reagerade snabbt och var uppe med ena armen för att styra ut bollen till hörna.

Marcus Rashford hade därefter ett bra skottläge för gästerna några minuter senare, men bollen smet tätt utanför Guaitas stolpe. Första halvlek slutade 0-0.

United fortsatte att skapa de bästa chanserna även efter paus. Inbytte Daniel James missade ett ypperligt nickläge mitt framför mål och Mason Greenwood sköt tätt över ribban från straffområdeskanten.

I slutminuterna fick Crystal Palace ett jätteläge att avgöra när Patrick van Aanholt kom fri med Henderson, men United-målvakten var snabbt ute och avvärjde.

Inget av lagen lyckades spräcka nollan och matchen slutade 0-0. Manchester United är därmed obesegrade i 21 raka bortamatcher, men missade samtidigt chansen att rycka ifrån konkurrenterna i kampen om Champions League-platserna. Crystal Palace är kvar i mitten av tabellen.

Crystal PalaceGuaita - WardKouyaté, Cahill, van Aanholt - Milivojevic, McCarthy - AyewEze, Townsend - Benteke

Manchester United: Henderson - Wan-BissakaBailly, Maguire, Shaw - Fred, Matic - Greenwood, Fernandes, Rashford - Cavani