Martial segerskytt för United - Lindelöf utanför truppen

Med Victor Nilsson Lindelöf på läktaren vann Manchester United med 1-0 mot Burnley.
Segerskytt blev Anthony Martial med ett vackert avslut.

Victor Nilsson Lindelöf stod utanför Manchester Uniteds trupp när laget mötte Burnley på bortaplan. Svensken reste med laget till Turf Moor men var tillsammans med reservmålvakten Joel Pereira de två spelare som lämnades utanför matchtruppen.

De första 45 minuterna var något av ett sömnpiller. Tempot var lågt och inget av lagen lyckades skapa några vassa chanser. I slutminuterna vek Ashely Young in från kanten och avslutade strax utanför den bortre stolpen. Det var halvlekens bästa chans, men 0-0 stod sig in i halvtid.

I den andra halvleken var det ett öppnare spel. Och efter knappa tio minuter sköt Anthony Martial vackert in 1-0 efter en fin framspelning från Romelu Lukaku.

Kort därefter var Burnley nära att kvittera. Johann Berg Gudmundssons frispark tog stenhårt i David De Geas ribba. Hemmalaget skapade ytterligare några chanser att få in 1-1, men United höll undan och kunde vinna med 1-0.

Manchester United krymper nu avståndet upp till Manchester City till nio poäng. Serieledaren möter Newcastle under lördagskvällen och har då chansen att utöka avståndet igen.

Lagens startelvor:

Burnley: Pope - Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor - Arfield, Cork, Hendrick, Defour, Gudmundsson - Barnes.

United: De Gea - Valencia, Smalling, Jones, Young - Matic, Pogba - Mata, Lingard, Martial - Lukaku.