Liverpool tog 18:e raka ligasegern – är nu fem matcher från att tangera PL-rekordet

Liverpool var på väg mot sin första ligaförslut för säsongen.
Men tack vare en bjudning och ett Sadio Mané-mål kunde laget ta 18:e raka ligasegern.

Georginio Wijnaldum fick Anfield att explodera redan efter nio minuters spel. Mittfältaren kom rätt i boxen på Trent Alexander-Arnolds inlägg och kunde nicka in 1-0 för hemmalaget. Men ledningen varade inte länge.

Bara tre minuter senare kvitterade West Ham genom Issa Diop. På Robert Snodgrass hörna nådde Diop högst och kunde även han - likt Wijnaldum - nicka in bollen i mål.

1-1 i paus.

Om Anfield exploderade i början av den första halvleken inleddes den andra akten med raka motsatsen. I den 55:e minuten skickade Declan Rice in ett inlägg i boxen, väl på plats inne i boxen fanns en omarkerad Pablo Fornals som på halvvolley överlistade Alisson i hemmamålet. 2-1 till gästerna.

Liverpool kom dock tillbaka - tack vare en bjudning från Lukasz Fabianski i West Ham-målet. Andy Robertson kom upp längs vänsterkanten, spelade snett inåt bakåt i straffområdet där Mohamed Salah dök upp. Egyptiern avslutade på ett tillslag – och bollen letade sig in mellan benen på Fabianski. En målvaktstavla.

Tio minuter senare hade Liverpoolt vänt matchen. Efter en styrning letade sig bollen ut till Alexander-Arnold inne i straffområdet. Ytterbacken hann före Fabianski och skickade in bollen till Sadio Mané som bara kunde trycka in 3-2 i öppen kasse, vilket också blev slutresultatet.

Segern var Liverpools 18:e (!) raka i ligan - där de nu har tangerat Manchester Citys rekord - och laget är fortsatt obesegrat i Premier League den här säsongen. I och med att Liverpool på nytt undvek förlust innebär det nu att laget inte har förlorat på 44 PL-matcher. Därmed är laget endast fem förlustfria matcher från att tangera Arsenals Premier League-rekord på 49 matcher utan förlust.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Keita, Mane, Salah, Firmino

West Ham: Fabianski - Ngakia, Diop, Ogbonna, Cresswell, Rice, Noble, Soucek, Snodgrass, Anderson, Antonio