Van Dijk öppnade målkontot i Liverpools storseger

Liverpool avfärdade Southampton enkelt och vann med 4-0.
Då gjorde Virgil van Dijk sitt första mål för säsongen.
Efter matchen stormade en person in på planen och sprang mot Mohamed Salah.

Liverpool-managern Jürgen Klopp gjorde sex förändringar i startelvan till lördagens ligamatch hemma mot Southampton. Lagkapten Jordan Henderson var en av spelarna som var tillbaka från start jämfört med 2-0-segern hemma mot Porto i Champions League i onsdags.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen med 1-0 redan efter 95 sekunders spel. Sadio Mané slog då en tunnel på vänsterkanten fram till Andy Robertson som hittade in till Diogo Jota framför mål. Portugisen vinklade bollen i nät för att ge Liverpool en tidig ledning inför en jublande publik.

Med dryga halvtimmen spelad kom nästa mål från Jota när Mohamed Salah serverade honom öppet mål från nära håll. Jota satte bara dit foten och så var det 2-0. Thiago Alcantara fyllde sedan på till 3-0 via en Southampton-spelare innan första halvlek var slut.

Tidigt i andra halvlek kom även 4-0 när mittbacken Virgil van Dijk krutade in en hörna med högerfoten från nära håll. Det var nederländarens första mål för säsongen i den 16:e matchen.

4-0 blev också slutresultatet när Liverpool går upp på en tillfällig andraplats bakom Chelsea inför söndagens Premier League-matcher.

Kort efter slutsignalen kablades mindre trevliga bilder ut när en person stormade in på planen och sprang mot Salah. Egyptiern såg mindre road ut när planstormaren knäppte bilder på Liverpool-stjärnan innan säkerhetspersonal kunde ingripa och föra bort personen.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Jota, Mané.

Southampton: McCarthy - Bednarek, Lyanco, Salisu - Livramento, Ward-Prowse, Romeu, Perraud - Broja, Adams, Armstrong.